Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontok el az egytálételek...

Mit rontok el az egytálételek elkészítésénél?

Figyelt kérdés

Néhányszor próbálkoztam zöldséges egytálételek elkészítésével,amiket sütőben kell megsütni és általában valamilyen öntet is van rajtuk, de a végeredmény mindig ugyanaz, túl sok a lé, és minden úszik a tepsiben vagy jénaiban.

Mit tehetnék ez ellen?

Hozzáteszem hogy nincs sok tapasztalatom a főzésben. Vagy csak rossz helyről nézem a recepteket?

Előre is köszönöm a válaszokat!


2019. aug. 2. 12:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Talán nem melegíted elő a sütőt, túl alacsony hőfokon sütöd.

Függ attól is, milyen alapanyagról beszélünk, mert pl. van olyan öntet, szósz amit elég a vége felé rátenni. Sok recept írja, hogy halmozz rá mindent a cuccra, és told be a sütőbe, de már első ránézése is érzi egy rutinos, hogy az úgy nem lesz jó. Pl. én nyáron sokat csinálok töltött cukkinit, amit a vége felé megöntök besamellel, és sajtot reszelek rá. A receptek sok helyen írják, hogy már az elején tedd rá a besamelt meg a sajtot, ami elég nagy hülyeség. Én fólia alatt szoktam sütni a tököt, majd amikor már a villát bele tudom szúrni a húsába, bőven elég akkor rátenni a besamelt és a sajtot és pirítani még kicsit fólia nélkül. Ez most csak egy példa, nem tudom mid nem szokott sikerülni.

Másik amit gyakran csinálok, hogy halfilét, vagy csirkemellet megpakolok salátacukkini karikával, paradicsomkarikával. Itt is az a helyzet, hogy a húst először kicsit sütöm, majd kb. a felénél teszem rá a zöldségeket, (rá még reszelt sajt) különben eláztatja, plusz a túlsütéstől a paradicsom szinte eltűnik, és csak lé formájában jelentkezik a tepsi alján.

2019. aug. 2. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem írtad, hogy készíted öket.

A zöldséges ételekhez nem kell vizet (vagy egyéb folyadékot) tenni, elegendö levet engednek.

Az "öntet" alatt nem egészen értem, mit gondolsz, de minden esetre azt is plusz folyadék nélkül vagy nagyon kevéssel tedd hozzá, olyan legyen, amilyennek akarod, mert nem sürüsödik be.

2019. aug. 2. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy-két receptet belinkelhetnél, mert így nehéz kideríteni, mi a probléma.
2019. aug. 2. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, nagyon hasznosak voltak, tényleg sokszor azt írja a recept hogy mindent egyszerre bele kell tenni, és én persze kezdőként mindent a leírás alapján csináltam.

Ez volt a legutóbbi kísérletem, itt is mindent szó szerint betartottam. :)

[link]

2019. aug. 2. 13:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a paradicsom is és a cukkini is leves "jószág", csoda lenne, ha nem lotyogna alatta a lé.

Öntsd le róla félidőben (én már más ételeknél csináltam ilyet) és ahogy írta azt hiszem az 1-es (ha nem ő volt akkor bocs') ráérsz akkor rátenni a sajtos besamelt.

2019. aug. 2. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A belinkelt receptet úgy csinálnám, hogy a zöldségeket magas höfokon elöször átsüröm - akkor a lé nagy része elpárolog és csak amikor ránézetre száraz, akkor teszem rá a besamelt. Meg még egy trükk, ha olyan mártást teszel rá, aki zárt réteget képez: miután ráöntötted, néhány csötésztát szúrj bele függölegesen, akkor ahokon keresztül ki tud a maradék nedvesség is párologni, mint egy kéményen.
2019. aug. 2. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!