Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Piskóta készítésénél, a...

Piskóta készítésénél, a tészta elkészítésénél mi a helyes sorrend?

Figyelt kérdés
Tojás fehérje felverése pici sóval, esetleg egy kanál hidegvízzel, majd ahány tojás, annyi evőkanál cukor apránkénti hozzáadása, habverővel felverve, majd ahány tojás, annyi kanál liszt apránkénti hozzákeverése és a végén a tojássrgájának belekeverése.

2014. márc. 10. 11:31
 1/10 anonim ***** válasza:

0. Sütő előfűtése, tál kikenése (vagy tapadásmentes sütőedényt használsz)

1. Fehérje felverése vízzel

2. Sárgája felverése cukorral

3. Fehérje + sárgája összeforgatása óvatosan

4. Liszt belekeverése óvatosan.

5. Azonnal be a sütőbe.

2014. márc. 10. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Ez mindenkinek más nekem ez vált be.

1:6 tojásfehérje felverése keményhabbá 6 kanál cukorral

2: amikor kemény a hab kerül bele egyesével a sárgája

3: a lisztel elkvert sütőpor : /6kanál liszt 1 zacskó sütőpor / Akkkor 4 kanál liszt ha kakaós piskótát készitek mert akkor 2 kanál kakaó megy bele.

Ebbe a amikor kész a piskóta massza 2 evőkanál jó minőségű olvasztott vajat /nem rámát /keverek. A vaj elmaradhat ,de az tapasztalatom ,ha teszek bele még 3dik nap is puha marad ,és nem szárad ki a piskóta.

2014. márc. 10. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

Én így tanultam:

1. tojássárgáját felverni cukorral

2. fehérjét felverni (minden nélkül)

3. Sárgájához + cukorhoz hozzákeverni a lisztet + sütőport

4. Óvatosan belekeverni a felvert fehérjét.

5. Előmelegített sütőben sütni (zsírozott, lisztezett tepsiben), első 15 percben nem szabad kinyitni a sütőt, mert összeesik.

2014. márc. 10. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Én így szoktam:


1. sütő előmelegítése

2.sütőedény alja (az oldala nem) kibélelése sütőpapírral vagy esetleg kenyérpapírral

3. tojásfehérje felverése annyi kanál cukorral ahány tojásból csinálom

4. Ha kemény a fehérje egyesével bele a tojássárgája (még mindig habverővel verem)

5. liszt és sütőpor elkeverése majd lazán a tojáshabba keverése lukas fakanállal vagy kézi habverővel

2014. márc. 10. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Nekem ez vált be:

1. Sütő előmelegitese

2. Sutoforma kibelelese sutopapirral.

3. Sárgáját felverni a cukorral

4. Fehérjét felverni, beleforgatni a cukros tojassargajaba.

5. Lisztet apránként szitalva beleforgatni a masszaba.

Sutoportol nem használok, a habtol fel kell hog jöjjön rendesen a teszta.

2014. márc. 10. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Ami a legfontosabb, a liszt kerül legutoljára a masszába. ezt a következtetést vontam le.

Kell a sütéskor a sütőtér aljába egy kis tál vizet tenni?

2014. márc. 10. 14:48
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem. Azt csak kelt tésztából szokás.
2014. márc. 10. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Akkor piskóta sütésnél a sütő ajtaját sem kell egy kis résnyire nyitvahagyni?
2014. márc. 10. 16:03
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem kellene.... Ha kinyitod a Sütő ajtaját, ugy összeesik, mint a huzat.
2014. márc. 10. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
1. tojás sárgáját kikeverem a cukorral. 2. tojás fehérjét keményre verem. 3. tojás sárgáhot hozzá adok 1 kanál lisztet, utána 1 kanál habot, és így adagolom amíg elfogy. előmelegített sütőben megsütöm. nem szabad kinyitni a sütőt. 200 fokon sütöm 30 percig kb./ 6 tojásból készül a piskóta/én a sütőt bekapcsolom mielött belekezdek az egészbe, hogy jó forró legyen.
2014. okt. 27. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!