Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzök a hétvégén?

Mit főzök a hétvégén?

Figyelt kérdés

Valami jó ötlet kellene...

Jó sok zöldséggel...

Ami gyorsan elkészíthető, hogy ne melegedjen be nagyon a lakás

2018. júl. 27. 16:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%

Töltött tök

Ahogy én készítem:

- hosszába kettévágom, megpucolom, magházat ki. A két legvégét, ahol egy kicsit vastagabb, egyetlen pillanatra forrásban levő vízbe mártod, utána egy kicsit átpörgetem sóval. Ennyi elég ahhoz, hogy megpuhuljon.

- apróra vágott hagymát dinsztelek, bele a darált hús, fűszerekkel pici vízzel födő alatt puhára párolni, ha kész, az előre megfőzött rizst is belekavarni

Tűzálló tál alját tejföllel kikenem, rá a félbe vágott tök, bele a töltelék. Tetejére ismét tejföl + reszelt sajt, annyi időre megy a sütőbe, míg a tejföllel, sajttal összesül.

2018. júl. 27. 16:07
 2/16 anonim ***** válasza:
87%
lecsó
2018. júl. 27. 16:09
 3/16 anonim ***** válasza:
86%
Gazpacho, szezámmagos csípős csirkecomb, tzatziki saláta.
2018. júl. 27. 16:14
 4/16 anonim ***** válasza:
86%

Most nyaralunk, így semmit, de eddig volt:

- leecsó

- főzelék

- csevap krumplival

- hamburger

2018. júl. 27. 16:17
 5/16 anonim ***** válasza:
86%
Pizza, jó sok zöldséggel. Sütőben megsül 10-12 perc alatt.
2018. júl. 27. 17:20
 6/16 anonim ***** válasza:
81%

Franciasaláta, holstein szelet

Áztasd be fokhagymás tejbe a hússzeleteket éjszakára, holnap lecsepegtetés után sózd, borsozd, natúr kisütöd pillanatok alatt, minden szeletre egy tükörtojás.

2018. júl. 27. 17:24
 7/16 anonim ***** válasza:
88%

Előző vagyok

Esetleg előtte valami gyümölcsleves, ha igénylitek. Ma megcsinálod, holnapra hideg.

2018. júl. 27. 17:25
 8/16 anonim ***** válasza:
91%
Süss ki hirtelen csirkemell-szeleteket serpenyőben, akár most bepácolhatod, és csinálj hozzá egy nagy tál salátát friss zöldségből. Nálunk a kedvenc: jégsaláta, paradicsom, lilahagyma vagy újhagyma, kígyóuborka, retek, minden összevágva, megturbózva konzerv kukoricával, fetasajttal, olivabogyóval, retekcsírával, mungóbabcsírával. Csak egy kis balzsamecetet vagy málnaecetet spriccelek rá, összeforgatom és kész. Ilyenkor megbocsátható a zacskós leves, de ha nagyon akarsz, főzz gyümölcslevest, azt épp csak meg kell rottyantani, és másnap, jó hidegen is finom.
2018. júl. 27. 17:27
 9/16 anonim ***** válasza:
79%

Nekem a leggyorsabb, ami a legkevésbé melegíti fel a konyhát receptem: borsófőzelék konzervből+tükörtojás. A konzerv borsóhoz besamelt főzök, besűrítem, beleöntöm a borsót és még egyszer felforralom. Levest lehet valamilyen gyümölcsleves-porból készíteni, azt nem is kell felforralni, csak tejjel elkeverni és állni hagyni.

Persze nem azt mondom, hogy ezek egészségesek, de kánikulában jó.

2018. júl. 27. 18:17
 10/16 anonim ***** válasza:
79%
Karfiolos petrezselmyes linguine és paprikás vöröslencse curry a terv nálunk a hétvégére.
2018. júl. 27. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!