Mit főzök a hétvégén?
Valami jó ötlet kellene...
Jó sok zöldséggel...
Ami gyorsan elkészíthető, hogy ne melegedjen be nagyon a lakás
Töltött tök
Ahogy én készítem:
- hosszába kettévágom, megpucolom, magházat ki. A két legvégét, ahol egy kicsit vastagabb, egyetlen pillanatra forrásban levő vízbe mártod, utána egy kicsit átpörgetem sóval. Ennyi elég ahhoz, hogy megpuhuljon.
- apróra vágott hagymát dinsztelek, bele a darált hús, fűszerekkel pici vízzel födő alatt puhára párolni, ha kész, az előre megfőzött rizst is belekavarni
Tűzálló tál alját tejföllel kikenem, rá a félbe vágott tök, bele a töltelék. Tetejére ismét tejföl + reszelt sajt, annyi időre megy a sütőbe, míg a tejföllel, sajttal összesül.
Most nyaralunk, így semmit, de eddig volt:
- leecsó
- főzelék
- csevap krumplival
- hamburger
Franciasaláta, holstein szelet
Áztasd be fokhagymás tejbe a hússzeleteket éjszakára, holnap lecsepegtetés után sózd, borsozd, natúr kisütöd pillanatok alatt, minden szeletre egy tükörtojás.
Előző vagyok
Esetleg előtte valami gyümölcsleves, ha igénylitek. Ma megcsinálod, holnapra hideg.
Nekem a leggyorsabb, ami a legkevésbé melegíti fel a konyhát receptem: borsófőzelék konzervből+tükörtojás. A konzerv borsóhoz besamelt főzök, besűrítem, beleöntöm a borsót és még egyszer felforralom. Levest lehet valamilyen gyümölcsleves-porból készíteni, azt nem is kell felforralni, csak tejjel elkeverni és állni hagyni.
Persze nem azt mondom, hogy ezek egészségesek, de kánikulában jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!