Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Előfőzött csülökhúsból milyen...

Előfőzött csülökhúsból milyen ételt készíthetnék?

Figyelt kérdés

Leves készítésnél tettük a vízbe, hogy egy kis ízt és zsírt adjon a levesnek. Most már nincs benne, éppen csepegtetem le róla vizet. Viszonylag egész jól átfőtt, de még nem teljesen.


Némi sütést vagy főzést igényel a továbbiakban.

Ám most elbizonytalanodtam, hogy mi készüljön belőle.


Inkább sütném egyébként. De mivel, mihez, stb...?

Túl sok hús nincs benne, ugye zsíros dolog a csülök.


Szívesen várom az ötleteiteket! Köszönöm!



2020. febr. 12. 09:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Csülök pékné módra.
2020. febr. 12. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

(Jajj :), azt nem mondtam.... hogy ez a pékné módra lett volna végső esetben a tervem, igaz a nevét nem tudtam az ételnek, de rákeresve, ugyanaz, ami nekem is eszembe jutott.)


Hanem nemrég ettünk hasonlót, inkább most mást készítenék, ezért kértem tippeket! :)


Esetleg ha tudtok valami kevésbé burgonyás ételt, vagy valami egész más megoldást...!

Kíváncsian várom!

2020. febr. 12. 09:38
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Marokkói csülök?

Igaz, az eredeti recept báránycsülökre vonatkozik, de simán működhet sertésből is.


Vagy csülök kínai módra?


Elzászi csülök?


Egyikben sincs krumpli ;-)

2020. febr. 12. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Huhh, egyiket sem ismerem, de guglizok mindjárt! Köszi!


És a későbbiekben is jöhet bármi ötlet, van egy gyanúm, hogy máskor is kilyukadok ennél a kérdésnél! :)))

2020. febr. 12. 10:08
 5/8 anonim ***** válasza:
39%
Ami még szintén szóba jöhet - mnégha hagyományos is - az a csülökpörkölt.
2020. febr. 12. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Sült csülök

A csülköt ki kell csontozni,tedd bele egy mély tepsibe. A bőrével lefelé,. Fűszerezd-hagyma, zöldpaprika, paradicsom, só , egészbors, babérlevél.

Tölts hozzá egy pohár vizet, takard be alufóliával. Kb 40 p-a sütése utánn vedd ki, vedd le a fóliát, de ne dobd ki, mert az később még kell.

Vedd ki a zöldségeket, tedd félre

A husokat fordítsd meg, ha le főtt a szaft, pótold ki, süsd tovább, ne hagy magára, időnként nézd meg.

Ateteje piros lesz a többi pedig omlós puha. SZaft a végén is maradjon rajta, igy nem szárad ki, tálaláskor felhasználhatod. Ha kész tedd vissza hozzá a hagymát, meg a többit amit kivettél, tálalásig takard vissza a fóliával.

Ha melegíteni kellene, locsold meg szafttal.


Erdélyi hagymás csülök recept

Hozzávalók:

1 nagy kicsontozott csülök,

3 nagy fej vöröshagyma,

4 gerezd fokhagyma,

só, törött bors ízlés szerint,

olaj a hagyma sütéséhez.

Elkészítés:

A csülköt megtisztítom, megmosom, leszárítom és jól besózom. Egy alufólia darabba úgy csomagolom be, hogy a sülés közben képzõdõ leve ne folyhasson ki. A becsomagolt csülköt tepsire teszem és az elõmelegített forró sütõben jó egy órán keresztül erõs lángon párolom. Közben a vöröshagymát nagyon vékony karikákra vágom, és a forró olajban ropogós pirosra megsütöm. Meleg helyre teszem. (Nem szabad befedni, sem megsózni, mert megereszkedik!) A fokhagymát szétzúzom és ráöntök két teáskanálnyi vizet. A megpuhult csülköt kiszedem a fóliából, bõrét úgy vágom fel, hogy a hús belsejéhez hozzáférjek. A fokhagymás lével bekenem kívül-belül, majd egy lapos tûzálló tálra teszem bõrével felfelé. A sült hagymát rátéve, pár percig még a sütõben pirítom.


Mecseki boros csülök

HOZZÁVALÓK: Sertés hátsó csülök (nyers), bacon szalonna, füstölt házi sonka, hagyma, fokhagyma, füstölt kolbász, őrölt fekete bors, gomba, zöldpaprika, paradicsom, tejföl, édes fehérbor, só, vegeta, burgonya, babérlevél, fűszersó.

A csülköt kicsontozzuk, kiterítjük, majd a következő alapanyagokkal terítjük be: Vékony szeletekre vágott házi sonka, hagymakarika, fokhagyma, bacon szalonna, kolbászcsíkok, fűszersó, kevés őrölt bors. Ha ezzel készen vagyunk, a csülköket összetekerjük eredeti formájába és húshálóba helyezzük. Egy pároló edénybe tesszük, ügyelve arra, hogy a csülök ne érjen bele a babérleveles, hagymás, fokhagymás lébe. Gondosan lefedjük, majd közel három órára — lassú lángra — feltesszük párolódni. Ezután elkészítjük a sütéshez szükséges ragut, a következőképpen: az összevágott gombát egy kevés lepirított szalonnára és hagymára rakjuk és lassú tűzön elkezdjük lesütni. Ha már a gomba egy kicsit “összeesett”, hozzáadjuk az összevágott zöldpaprikát és paradicsomot és tovább pároljuk egybe az egészet. Fűszerezzük egy kevés vegetával, borssal, fokhagymával. Mielőtt a zöldségek teljesen megpárolódnának, felöntjük egy —1/3 édes fehérbor 2/3 tejföl arányú —szósszal. Addig főzzük, míg egy közép-sűrű raguvá nem áll össze. A megpuhult csülköket kibontjuk a hálóból, felszeleteljük kb. 2 cm vastag szeletekre és egy tepsibe helyezzük. Mellé teszünk félig főtt burgonyakarikákat és ráöntjük a tejfölös ragut. Forró sütőben készre pirítjuk.


Sörben sült csülök recept

Hozzávalók:

1 kicsontozott bõrös csülök,

1 nagy fej vöröshagyma,

0,5 liter világos sör

2 evõkanál olaj,

1 evõkanál liszt,

1 evõkanál borecet,

2 gerezd fokhagyma,

1 mokkáskanál õrölt bors,

1 babérlevél, csipet cukor,

késhegynyi õrölt szerecsendió,

késhegynyi õrölt szegfûbors,

ugyanennyi gyömbér, só.

Elkészítés:

A megmosott, letörölgetett csülköt bõrével együtt kis kockákra vágom. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítom, majd a húst rádobom és erõs lángon egy-két percig pirítom, közben folytonosan kevergetem. Lehintem a liszttel, azzal is pirítom néhány percig, majd rászórom az összes fûszert és ráöntöm a sört meg az ecetet. Felforralom, ezután az egészet átöntöm egy tûzálló tálba és az elõmelegített forró sütõbe téve, legalább egy órán keresztül párolom. Zsemlegombóc vagy spagetti a hozzáillõ köret.


Savanyúkáposztás, gerslis csülök.

Kb 4 literes fazéknak az alját 2-3 cm vastagon megteríted savanyúkáposztával, teszel rá egy réteg karikára vágott vöröshagymát, egy maroknyi gerslit (hántolt árpa). A csülköt teheted bele egészben, vagy feldarabolva, kevés füstölt6 hússal. Ha darabolva csinálod, akkor ezt az egészet rétegenként kell a fazékba rakni. Ha nem. akkor lefeded a hozzávalókkal, csak fordított sorrendben. Ne felejts el kevés olajat önteni alá. Ja és a rétegeket meg kell szórni őrölt pirospaprikával. Sózni ízlés szerint. Nagyon kiadós, és nagyon jóízű étel.


Különleges csülök

Kuktában jó sós, és fokhagymás vizben megfőzöm a csülköt, úgy 80 százalékosra. Egy tálban összekeverem a következőket: krumpli kis kockákban, sok hagyma karikára, 2 db paprika felkarikázva, 2 db paradicsom pici kockára vágva, l db kis süritett paradicsom, és kb l0 deka kis kockára vágott füstölt szalonna. Ezt kis sóval borssal összekeverem, és egy jó nagy jénaiba öntöm. Tetejére ráteszem a kicsontozott két fél csülköt, és jól lezárom. Sütőben 50 percig sütöm, majd kinyitom, és a tetejét pirosra sütöm. Egyben van a köretével. Olyan lecsós, paradicsomos jellgű lesz, nagyon finom. Mi mindig sokat csinálunk, és napokig esszük, csomagoljuk.

2020. febr. 12. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Süss belőle cipóban sült csülköt! :) pl:

[link]


Én fel szoktam kockázni a füstölt csülök sovány részét, és kb. zsemlényi minicipókat töltök meg vele.

2020. febr. 12. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
kocsonya, ha szereti a csalad
2020. febr. 12. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!