Hogy lehet a kenyértésztát lazábbá tenni?
Kenyérsütőgépben sütöm és a friss kenyér nagyon finom.De már másnap keményedik (nem szárad) és valahogy olyan "tömör" az egész.Az ízével nincs baj és már meg szoktuk,de az állaga nem tetszik.Sütőport fél zacsival teszek bele.
Mi lazítaná fel a tésztát úgy ahogy a bolti kenyér van ?
Teszek bele:víz,liszt,só olaj,élesztő,sütőpor.
Tehát a fél csomag sütőpor helyett is élesztőt?Akkor 1.5 csomag élesztőt kell beleraknom.Nem sok ez?
Azt hittem a sütőpor lazítja a tésztát?
Egyébként ha úgy csinálnám ahogy az első válaszoló tanácsolta nem érné meg kenyeret sütni. (Így se nagyon)
Előbbi válaszoló vagyok, egyszerűség kedvéért leírom a saját receptemet. 75 dekás kenyérhez.
1 mérőpohár langyos víz, 2 kismérő só, 1 kismérő cukor, 0,5 kg liszt, ebből 2-3 ek tönköly, többi sima kenyérliszt.2 nagymérő búzasikér. Bele a gépbe, és ennek a tetejére szórok én másfél kismérő szárított élesztőt, meg egy kevés szódabikarbónát.
Mi az, hogy “mérőpohár”? Hány gramm vagy hány ml? És mi az a “kismérő”? A mérőpohár fele? Negyede? Ne haragudj, nem bántásból kérdezem, de egy kezdő ezzel a recepttel így nem sokra megy...
A másik a 2-3, meg hogy “egy kevés”. Azt olvastam, hogy a kenyérnél a grammok is számítanak, nem úgy, mint egy süteménynél, ehhez képest ez igen laza leírás... most akkor 2 vagy 3? És a kevés az evőkanál vagy teáskanál?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!