Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Előző nap elkészíthetem a...

Előző nap elkészíthetem a tésztát?

Figyelt kérdés

Ezt a sütit készíteném el:

[link]


A tésztát elkészíthetem előző nap? Hétfőn készíteném a tésztát, kedden este készülne a krém, akkor állítanám össze a süteményt, majd állna egy éjszakát a hűtőben. Szerdán lehetne vinni a suliba.

Attól félek, ha áll egy napot a tészta kiszárad, vagy esetleg nem lesz jó. Esetleg hogyan lehetne jól tárolni?


ma 08:12
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
Hétfőn készítsd a tesztat es a kremet is. Nem fogod tudni kedd este betoltes utan kozvetlen szeletelni
ma 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Szerda reggel szeletelném, előtte áll egy éjszakát hűtőben.

Tudpm, hogy könnyű az elkészítése, de nem biztos, hogy lenne időm egy nap elkészíteni.

ma 08:32
 3/6 anonim ***** válasza:
64%

Eleve nem egy szerencsés recept, ha így csinálod, és előre, biztos, hogy kiszárad.

Ha 4 lapos lesz, akkor azoknak a lapoknak aránylag vékonynak kell lenniük.

Ha viszont vékonyak, én reálisabbnak látom, hogy inkább 220 fok, és 5 perc a sütési idejük. És még akkor is, csak a tészta szélének legyen színe, a felülete ne kezdjen el pirulni. Nem baj, ha kicsit puhán veszed ki a sütőből, az még utána tovább sül.


Utána meg azt csinálnám, hogy mikor szobahőmérsékletűre hűlt, nagyon enyhén lelisztezve, alaposan lefolpackoznám.

ma 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
84%
Csak ha gyakorlott cukrász vagy, akkor fogod tudni az 50 deka lisztből készített tésztát 4 db egyenletes, tepsi méretű vékony lappá feldolgozni. Ha iskolába vihető mutatós sütit akarsz, akkor szerintem mást válassz. Biztosan finom, de ha nem vagy gyakorlott, nem lesz olyan küllemű, mint a képen. A margarint én legelőször elmorzsolnám a liszttel, ha mégis ezt választod. Ha előző nap készíted a lapokat, akkor sütőpapírral elválasztva fektesd egymásra őket kihűlés után. Különben nem tudod majd szétszedni a kenegetéshez. Egymáshoz tapadnak egy nap alatt. Esetleg egy nagy szemetes zsákba téve óvd a kiszáradástól. Ha csak konyharuhával letakarva tárolod, a legfelül tárolt lapot középre tedd kenegetéskor.
ma 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem vagyok gyakorlott, csak néha szoktam sütögetni. Azért is választottam ezt, mert azt írják, kezdőknek ajánlott. Akkor lehet mégsem lesz egyszerű. De már mutattam a lányomnak, így marad ez. :)

Köszönöm az eddigi tanácsokat, és ha van még valami, amire figyeljek, azt is szívesen venném.

ma 09:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha mindenkepp kulon sutod akkor kihules utan szorosan folpack es szobahőn hagyd. Masnapra a krem megpuhitja
ma 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!