Amikor krumplit és tésztát főztök szoktatok rátenni fedőt?
Figyelt kérdés
Hülye kérdés bocsi, csak érdekel hogy kell e rá fedő, vagy anélkül is negfő...2020. nov. 29. 05:54
11/34 Andizsuzsi válasza:
Megfő mindkét esetben is, hiszen forrásban van a víz így is, úgy is. Én teszek rá fedőt, mert nincs páraelszívóm, és nem szeretem, amikor a konyha tiszta gőz.
12/34 anonim válasza:
Soha nem teszek rá fedőt. Gázom van, így is hamar felforr a víz.
13/34 anonim válasza:
Nem KELL, de vannak elonyei. Ha fedonalatt melegited sokkal hamarabb felforr, es alacsonyabb fogyasztason is jobban forr alatta a viz, mikor fozol. Ha beallitos az idealis hofokot, kifutni sem fog. Nekem 6 fokozatos a fozolapom. Altalaban otoson-negyesen szoktam fozni, de fedo alatt ugyanazt a forrast mar kettes-harmas szinten megkapod.
14/34 anonim válasza:
#7-nél a pont!
Jóval kevesebb energiafelhasználás, ha fedő alatt főzöd.
Egyébiránt nincs jelentősége.
15/34 anonim válasza:
Árulja már el a fedőt hasznalo kozosseg, higy nem folyik ki a viz, ha ráteszi a fedőt.
16/34 anonim válasza:
17/34 anonim válasza:
15#
Fedo alatt mint irtam sokkal alacsonyabb fokozaton kell főzni. Tehat nem maxra allitod, hanem majdhogynem elzarod kb a kapcsolot.
18/34 anonim válasza:
17!
Na és annak mi ertelme? Magasabb fokozaton gyorsabb
19/34 anonim válasza:
18: gondolkozz logikusan. A víz 100 fokon forr. Hiába kapcsolod erősebbre a lángot (v. a villanysütőt), akkor sem fog 100 fok fölé menni. Csak több energia megy el a konyha levegőterébe.
Nem gyorsabb akkor sem a főzés folyamata.
20/34 anonim válasza:
19!
Ha 100 fokon hagyom, akkor megfő mondjuk 5 perc alatt - ha leveszem a félére, dupla annyi idő alatt fő meg. Hol van itt a spórolás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!