Ki hogyan készíti a krumplis tésztát?
Figyelt kérdés
2019. jan. 20. 09:48
1/9 anonim válasza:
Megfözőm a tésztát és összekeverem krumplipirével,esetleg adok még hozzá kicsi pirïtott sonkát,bacont
2/9 anonim válasza:
Husmentes paprikás krumplit készítek, azt össze töröm, majd össze keverem a főtt tesztaval
3/9 anonim válasza:
Barátnőm anyukája csinálta amúgy mindig úgy, ahogy az első. Ó erdélyi. Az is eszméletlen finom, csamm elsőre meglepő, hogy szintelen. Érdemes egyszer kipróbálni. Sima törött krumpli, csak sót tesz bele, semmi mást. Akkor a legfinomabb, ha miutan ossze keverte, megpiritja.
4/9 anonim válasza:
Az én gyors krumplis tészta receptem:
Egy fej apróra vágott vöröshagymát egy-két evőkanál zsiradékon aranysárgára pirítok. Beleszórok 50 dkg 1x1 cm-es kockára vágott burgonyát, meghintem 1 evőkanál pirospaprikával, 1 teáskanál őrölt borssal, 1 teáskanál őrölt köménymaggal, kicsit kevergetem és felöntöm 8 dl vízzel, amiben majd a tészta is megfő, sózom és amikor a víz felforrt belezúdítom a fél kiló fodros nagykockatésztát, összekeverem. Lefedem, 20 percig takarék lángon főzöm, majd egyszer átkeverve tálalom.
5/9 anonim válasza:
Alapesetben a húsmentes paprikáskrumpli módszerrel készítem, de nemrég kipróbáltam - egy ismeröstöl hallott ötlet -, hogy (erösebben füszerezett) petrezselymes krumplit készítettem, azt törtem össze és tettem a tésztára. Meglepöen jó volt, de természetesen más, mint a hagyományos.
6/9 anonim válasza:
A krumplit sós vízben megfőzöm, leszűröm, dinsztelt hagymával összeforgatom, majd bele a megfőzött, leszűrt tésztát, sót-borsot bele. Kb. mint az 1-es, 3-as válaszolók.
7/9 anonim válasza:
Hagymát zsírban megdinsztelem, só, bors, kis paprika bele, krumplit összetöröm és beleforgatatom a tésztát, kis petrezselyemmel megszórom -sok krumpli kevés tészta
8/9 anonim válasza:
Hagymát olajon megdinsztelek, kis kockára vágom a krumplit, felteszem főni, és mikor megfőtt, összekeverem a kifőtt tésztával. Sózom, borsozom és pirospaprikázom.
9/9 anonim válasza:
Mi héjában sütjük a krumplit, mert úgy jobban megőrzi az ízét, mint főve. Meghámozzuk összetörjük. Kevés zsíradékban hagymát pirítunk, pici pirospaprikát, sót, borsot szórunk rá, majd hozzákeverjük a krumplit. Kifőtt tésztával összekeverjük. Nagyon finom így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!