Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell krumplis tésztát...

Hogy kell krumplis tésztát csinálni?

Figyelt kérdés

Hány krumpli, mennyi tészta kell? 2 főre.

És az a fajta érdekelne amiben nincs pirospaprika. Azt pontosan hogy kell csinálni?


2016. jún. 4. 18:21
 1/4 anonim ***** válasza:
75%

Fogsz egy közepes fej hagymát. félbevágod, majd kerezstbe-hosszába finomra. egy lábasba tegyél 2 kanál olajat és szalmasárgára dinszteld rajta, egy pici vízzel, sóval fedő alatt. Pucolj két közepes krumplit kb 25-30 dekányit. vágd félbe őket, majd jó vékony szeletekre. tedd a dinsztelt hagymára, és egy kis vízzel főzd puhára. ha nem akarsz nem teszel rá pirospaprikát. ha megfőtt összetöröd krumplitörővel, vagy villával.

Közben forralj vizet, ha forr, tegyél bele 20-25 deka száraz fodroskockát (de lehet más tészta is ) a zacskón rajta van meddig kell főzni.

Szűrd le , öblítsd le langyos vízzel, majd hagy lecsepegni. Utána keverd össze a krumplival. Só, bors azért mindenképpen kell bele.

2016. jún. 4. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
72%
Két főre én még sose csináltam, hiába vagyunk ketten, én napokig elélek rajta :). Na de ha nem akarnék maradékot, akkor így csinálnám: Fogok 2-3 közepes krumplit, meghámozom természetesen, összedarabolom, nem kell szabályosra, csak nagyjából egyforma darabokra, hogy egyszerre főjön meg. Sós vízben megfőzöm (én mindig sós vzben főzöm), aztán a vizet leöntöm, villával vagy krumplinyomón összetöröm. Nem mindig szoktam annyira pépesre mint a krumplipürét, van mikor kicsit darabosabbra hagyom. Forró vízben kifőzök kb. 20-25 deka kockatésztát. Leszűröm mikor kész, összekeverem a krumplival. Én még szoktam ízlés szerinti mennyiségű kockázott bacont pici zsiradékon lepirítani, és azt is hozzákeverem. Ha kell, fogyasztáskor sózzuk, néha bors is szokott rá menni. Hát kb.Ennyi. De mint minden receptet, ezt is lehet millióféleképp készíteni.
2016. jún. 4. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Én az előző kettő válaszoló kombinációját csinálom:

- sós vízben megfőzöm a krumplit, majd leszűröm, mint a 2. válaszoló

- hagymát dinsztelek, a leszűrt krumplit átforgatom rajta, közben sózom-borsozom, mint az 1. válaszoló

- a külön kifőzött tésztát ebbe a krumpliba kavarom bele

2016. jún. 5. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

3-as vagyok!

A mennyiségek:

- krumplit 1 főre 2 db. tyúktojás nagyságú krumpli, tehát 2 főre 4 db-ot, vagy ha annál kisebb-nagyobb, akkor arányosan

- tésztánál egy marék száraztészta 1 főre, tehát 2 főre 2 marék. És minden esetben plusz 1 marék ráadás!!!


Persze nem szoktam így méricskélni, a krumplit is kb. ránézésre készítem, a tésztát is ráérzésre öntöm a zacsiból egyenest a forrásban levő vízbe!! Majd mielőtt összekavarom a hagymás törtkrumplit és a leszűrt tésztát, akkor ha valamelyik soknak tűnik, félreteszem, másik evésre lesz belőle valami!

Ha krumpli maradt, akár egy db-ka sült kolbásszal, vagy tükör-tojással. Ha kifőzött tészta, akkor lehet belőle tojásos tészta (=mint a tojásos nokedli), túrós tészta..

2016. jún. 5. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!