Krumplis tésztát 1 személyre hogy kell csinálni?
Láttam recepteket neten, de nekem azok nem világosak, nem tudom mennyi 50 dkg tészta, meg 80 dkg krumpli, meg nem is tudom azok hány személyre szólnak. Meg ilyen alap dolgokat sem tudok, hogy a hagymát egészbe vagy feldarabolva kell-e belerakni stb.
Vki le tudná írni tök egyszerűen?:D
4 személyre 2 kg krumplit, és 500 gramm fodros nagykockát szoktam használni, meg 1-2 hagymát. Tehát egy személyre 0,5 kg krumpli és 125 gramm tészta.
Olajat öntesz egy lábosba. A hagymáőt pucolás után nagyon apróra vágod, és a közepes láng felett levő lábosba teszed. Kicsit kevergeted, hogy oda ne kapjon, de el is menjen belőle a csípősség. Azt mondják, legyen áttetsző a hagyma, akkor jó. Erre rászórsz őrölt pirospaprikát, és elkevered. Ráteszed az apró darabokra vágott, megpucolt krumplit, felöntöd vízzel. A víz addig érjen, ameddig éppen ellepi a krumplit. Ha puhára főtt, szétnyomod krumplinyomóval, és hozzákevered a tésztát. Kész is.
Ahogy az elözö irta. En is egy felnött szemelyre szemelyenkent 12 dkg tesztat szamitok minden etelhez, de pont a krumplis tesztahoz valahogy kevesebb kell nalunk, ahhoz kb 10 dkg-ot.
Ennyire pontosan nem szoktam amugy kimerni az aranyokat, szerintem 1 közepes nagysagu krumpli eleg szemelyenkent. Tehat nem kell eldobni a krumpli felet az aranyok miatt, lehet kicsit kevesebb/több is a krumpli hozza.
A pirospaprikat a tüzröl levett parolt hagymara szord, különben megeg es keserü lesz az ize.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!