Milyen fondü készletet ajánlanátok a lentiek fényében?
Olyan személynek lenne, aki még nem használt kifejezetten fondü készítésére szolgáló eszközöket, de szívesen kísérletezne vele. Sajt és csokoládé fondü készítése lenne az elsődleges.
Jó lenne árban 15 ezer forint körül maradni (nem tudom, hogy ez elegendő-e egy használható készlethez).
Előre is köszönöm a válaszokat!
A sajt és csokoládé fondühöz való készlet alapvetően teljesen különbözik.
Amit az alza-ról linkeltél, az húsfondühöz való.
A másiknál látom, hogy van csokoládés feltét, de ahhoz meg túl erős lesz a láng a csokihoz. A csokit elég 30-40 fokra olvasztani...
A sajtfondühöz mi cseréptálat használunk. Vagy pedig létezik speciális (vastag aljú) zománcos is. De a rozsdamentesben sajnos menthetetlenül leég a sajt alja.
Ezen a német nyelvű oldalon prímán leírják a lényeget:
Öntöttvas vagy kerámia a legjobb a sajtfondühöz, mert ezek vezetik lassan és egyenletesen a hőt.
A google fordító elég döcögősen fordít, de a lényeget szerintem ki lehet venni (sajnos most nincs időm arra, hogy szépen lefordítsam neked)
[link] [link] &prev=search&pto=aue
A csokifondühöz pedig porcelán edény a jó, és gyakorlatilag két-három teamécsessel is elműködik...
Minimálmegoldás:
[link] vagy
Ennél kicsit szofisztikáltabb:
Igen, félrevezető. És ezt tapasztalatból írom.
Nekünk van egy igazi svájci, kb. 30 évvel ezelőtt kaptuk ajándékba. Az rézedényes (belül rozsdamentes, kívül réz) - ne tudd meg, hány napig kellett suvickolni belőle az odaégett sajtot.. :-DDD Amikor még tapasztalatlanok voltunk, és azt hittük, hogy lehet benne sajtfondüt is csinálni...
Viszont a húsfondühöz tökéletes, nagyon sokat használjuk.
A sajtfondühöz pedig vettünk egy kerámia tálat.
Magát az összeolvasztást gázon csinálom, egy teflon edényben, és mikor készen van, akkor öntöm át az előmelegített kerámiatálba, és úgy teszem fel (alacsony lángon) a fondüállványra. Így tökéletes.
#3
Gondolom a fent írt árban esélytelen sajtfondühöz való kerámia vagy öntöttvas készletet találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!