Miért áll össze a sajtfondü?
3 féle sajtból egyforma arányban (trapista, füstölt, ementáli) és kb 3 deci borból próbáltam valami netes recept alapján fondüt csinálni, mert egy párizsi nyaralás alatt volt alkalmam megkóstolni egy helyi étteremben és fenomenális ízélmény volt. Nekem viszont ahelyett, hogy krémesen folyós lett volna, rágós gumiszerű darabokká állt össze, miközben fel se szívta a bort rendesen. Látszatra olyan volt, mint valami tészta valami elcseszett levesben. Az íze még nem is lett volna olyan szörnyű, de rágós volt, nem lehetett a bagettet normálisan mártogatni, mer egyszerűen túl kemény darabokká állt össze a sajt, miközben úszott a lötyiben.
A kérdés igazából az, hogy hol rontottam el ennyire? Köszi a válaszokat előre is.
A fondut akkor is melegen kell tartani amikor martogatunk. Minden sajt dermed ahogy kihul.
Ott ronthattad el, hogy nem olvasztottad fel rendesen a sajtokat es nem tartottad melegen a fogyasztas alatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!