Hogy kell sült húst készíteni?
Milyen hús?
Én most pont sült csirkecombot csinálok.
A combot (vagy bármilyen husit) megmosod jól, előveszed a serpenyőt és belepakolod. A nagy szeleteket bevagdoshatod, hogy könnyebben átsüljön. Olajat öntesz alá, vagy két ujjnyit, nem csak éppen bekeni a sütő alját, hanem bőségesen. Lehet más zsiradékkal, ha mást használsz. Én emellé teszek paradicsomot, meghagymagerezdeket, sőt még fokhagymát is, ízt ad. A paradicsomos változatban paradicsomlével, vagy sűrített paradicsommal megspékeled még, ezt a husi tetejére is kenheted, és akkor rásül, vagy teheted mellé, és akkor a szósz lesz paradicsomos. Az egészet behintem sültcsirke fűszersóval, külön nem sózom.
Belerakom a sütőbe és kétszáz fokon sütöm addig, amíg a pipi teteje piros nem lesz. Közben néháynszor kinyitom a sütőt és meglocsolom olajjal a húsokat.
Ennyi.
Közben míg sül, elkészül a köret.
a húst befűszerezed:só, bors, köménymag(őrölttel jobban jársz), kis fokhagyma.
Beleteszed a husit egy tepsibe, öntesz alá egy kicsi olajat meg vizet(nem kell sok szóval nem kell hogy a hús felét ellepje), egy hagymát 4 be vágsz és odadobod melléjük.
Alufóliával az egészet befeded a tepsi pereme alá begyűröd, hogy a meleg levegő ne jusson ki és mehet a sütőbe.
Ha megpuhult akkor leveszed a fóliát és még anélkül visszadugod egy kicsit sülni és akkor finom ropogós lesz a teteje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!