Hogy kell készíteni a piacokon és sütödéknél kapható sült hal bundáját?
Szerintem nem paprikáslisztre gondolt a kérdező, hanem a sörtésztára. Legalábbis én eddig akárhol ettem, mindig sörtésztában volt sütve a hekk. Itt egy recept, igaz ez afrikai harcsával írja, de bármilyen halból megcsinálhatod.
Harcsafilé Orly módra
Hozzávalók: 80 dkg afrikai harcsafilé, 5 evőkanál liszt, 2 db tojás, 2 dl sör, olaj, só
Elkészítés módja: A harcsafilét szeletekre vágjuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, félretesszük. A lisztből, a tojások sárgájából, és a sörből sűrű mártó tésztát készítünk, melyet a felvert tojások habjával lazítunk. Ez az Orly módra készült tészta, más néven sörtészta. A harcsaszeleteket ebbe a tésztába mártjuk, és kedvenc teflonserpenyőnkben, bő, forró olajban arany barnára sütjük.
Jó horgászcimborám receptje:
1 rész rétesliszt, 1 rész kukoricaliszt, 1 rész zsemlemorzsa. Kóstoltam, szenzációs.
Term. a halat előtte besózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!