Mit jelent a "csőben sült"?
Figyelt kérdés
2011. nov. 8. 10:13
1/7 anonim válasza:
Bessamel mártással (esetleg még egy kis sajttal) leöntött étel, és a mártás rá van pirítva:.
2/7 anonim válasza:
Azt ,hogy a puha zöldségeket valamilyen mártással, bevonjuk, és ugy sütjük általában reszelt sajtot teszünk a tetejére.
A legtöbbször a mártás besamael.
3/7 anonim válasza:
Mit is jelent a csőben sütés? Tulajdonképpen semmi mást, mint hogy egy tepsibe fektetett étel felső rétegét barnára pirítjuk a sütőben. Más néven gratinírozunk. Ami meg a csőben sütés etimológiai eredetét illeti, gyaníthatóan a mediterrán országokban használt, fedeles cserépedény formájára utal maga a szó.
A cikk folytatása itt olvasható:
4/7 anonim válasza:
Én úgy hallottam egészen fiatal korom óta, hogy a cső - az maga a sütő. Tehát a csőben sütés, a sütőben sütést jelenti. Már mint a gázsütő, villanysütő, sparhelt sütő.
5/7 anonim válasza:
A csö a német Rohr = sütö tükörforditása.
A csöben sütés meg valamilyen mártással bevonva átsütni egy ételt.
6/7 anonim válasza:
egyszerűen a sütőben sütést jelenti. szóval nem lábasban vagy serpenyőben a platnin. maga a sütő a "cső"
7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, most már ezt is tudom.
2011. nov. 9. 13:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!