Ha sóskamártást csinálok nem nyersen eszem ,akkor már veszt a sóska a vitamin tartalmából?
Figyelt kérdés
#Vitam8n,sóska
2020. nov. 12. 06:49
1/4 anonim válasza:
Nem, mivel a vitamin is belefő az ételbe.
2/4 anonim válasza:
"Főzés közben a legtöbb vízben oldódó vitamin (C, B stb.) eltűnik az ételből, így az elkészült étel ezekből sokkal kevesebbet fog tartalmazni. A vízben oldódó vitaminok mellett a zsírban oldódó társaik (A, D, E, K) is hasonlóan viselkednek főzés közben."
3/4 anonim válasza:
Igen.A hőkezelés (főzés) során veszít minden zöldség-gyümölcs a c-vitamin tartalmából. A párolás egy lazább módszer, így kevesebb a vitaminveszteség.
4/4 anonim válasza:
vannak hőérzékeny vitaminok, pl c vitamin, tehát ezeknek csökken a mennyisége főzés során
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!