Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rengeteg spenótból mit?

Rengeteg spenótból mit?

Figyelt kérdés

Nagyon sok fagyasztott, darabolt spenót van itthon (tévedésböl többen is vettünk, és mindenki elég sokat, de csak én egyedül eszem).

A kérdésem, mit lehet belöle fözni spenótmártáson, spenótos tésztán kívül, hogy ne legyen unalmas, meg ne ugyanazt kelljen mindig ennem.

Ami nehezítí a dolgot, egészségügyi okokból nem ehetek húsféléket, és egyéb állati fehérjéket is csak igen kis mennyiségben.

Mindenkinek elöre köszönöm, ha ötleteket ad!

2020. nov. 8. 16:21
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm
2020. nov. 8. 18:38
 12/16 Mansour ***** válasza:
100%

Én szoktam spenótlevest csinálni rizzsel, curryporral és chilivel ízesítve.

Lehet csinálni spenótos pizzát keménytojás-karikákkal és sok sajttal.

Szoktam még kínai spenótmártást csinálni, rizs és grillezett csirkemell mellé kitűnő. Fokhagymával, mézzel, szójaszósszal és csípős szósszal összerottyantom a spenótot, kis keményítővel sűrítem (azzal már nem szabad főzni), végén szezámolajjal ízesítem (vagy ha az nincs, akkor pirított szezámmagot szórok rá).

2020. nov. 9. 12:01
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Spenotos lasagne
2020. nov. 9. 12:17
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszi az újabb ötleteket, a leves, illetve a kínai mártás kifejezetten izgalmasnak hallatszik!
2020. nov. 9. 12:25
 15/16 Mansour ***** válasza:
100%
A levest általában úgy csinálom, hogy olajon kis hagymát párolok, szórok rá borsot, kurkumát, curryport, chiliport és felöntöm vízzel. Teszek bele egy húsleveskockát, és ha forr, szórok bele rizst (2-3 evőkanál). Amikor a rizs már majdnem puha (kb. 10 perc), beleteszem a spenótot. Ha elolvad a spenót, akkor gyakorlatilag kész is a leves, a spenóttal nem kell már forralni. (Bár ha nem püréből, hanem leveles spenótból készül, akkor azt lehet, hogy pár percig főzni kell.)
2020. nov. 9. 13:10
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi e receptet!
2020. nov. 9. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!