Van egy baromi jó baconos-spenótos tészta receptem.
Mondjuk én nem parmezánt rakok rá, hanem vagy mozzarellát olvasztok bele, vagy csak akármilyen reszelt sajtot, ami van itthon a végén.
Másrészt én fagyasztott, apróra vágott spenótot rakok rá, akkor az egészen jobban elvegyül és szószos lesz.
Bármilyen alakú apró tésztával jó, nálam ez vagy orsó, vagy szarvacska.
Én készítek egy jó fokhagymás, sűrű spenótfőzeléket, azt összekeverem kifőzött hosszú spagettitésztával.
vajazott tepsibe fészkeket készítek belőle. kicsit kimélyítem, és beleütök 1-1 tojást. bőven megszórom ízletes, érett reszeltsajttal és a sütőbe tolom.A sajt ráolvadásáig sütöm.Az elsőről az jutott eszembe, hogy legközelebb keverek hozzá kisütött bacont is, biztos nem rontja el :)
"Vadasz-salata a neve nalunk, mert fogod a talat, beleteszed a spenotot, kinyitod a huto ajtajat, es vadaszol, mi van itthon valami belevalo."
Agyvérzést tudnék kapni az efféle baromságoktól...
Én pirított csirkemellel szoktam összesütni, fokhagymásan, tejszín sem fontos bele.
Készítek egy alap besamelmártást: Amiben először a vajban rengeteg fokhagymát dinsztelek, majd a tej mennyiségét megfelezem és tejszínnel pótlom. Sűrűre főzöm a besamel mártást, sót, szerecsendiót használok ízesítésnek. Amikor kész a mártás a még meleg mártásba a friss spenót leveleket beleforgatom. Majd a mártást kifőtt spagetti (vagy bármilyen más tésztával) jól elkeverem.
Egy tűzálló edénybe teszem a tésztát a közepére egy tojást ütők. A sütőben a tojást megsütöm. Én úgy szeretem, ha lágy marad a tojás közepe. Tálaláskor kevés parmezán sajttal megszórom a tésztát.
Paradicsomokat félbe vágom és egy serpenyőben meg grillezem. a paradicsomokat fűszer sóval ízesítem, mielőtt grillezem. A paradicsomokat sütés előtt teszem a tésztára.
Egy másik verzió lasagna témára, itt a spenótot fokhagymával, fenyőmaggal, borssal turmixolod, és ezzel rétegezed. [link] (Mi kesudióval is csináltuk már, az volt itthon és rendszerint belezavarodunk a rétegekbe :$)
De ha csak sima, paradicsomos szószos lasagna-t csinálsz, azt is nagyon fel tudja dobni.
Nekem ez is nagyon ízlett: [link]
Batyus buliba csináltam olyat, hogy készítettem ilyen tésztát: [link]
A spenótot pár perc alatt forró vízben megfonnyasztottam, nagyon nagyon kicsavartam, apróra daraboltam, beledobtam egy nagy tálba. Ízlés szerint ízesítettem sóval, borssal, fokhagymával, ricottával, fekete olívabogyóval, aszalt paradicsommal, végül dobtam bele egy tojást.
Aztán az eljárás a következő: https://www.youtube.com/watch?v=RoZwMKAMjzw
(Pontos számokat nem tudok írni, én is szemre csináltam.)
Miert kell azt a szegeny szerencsetlen spenotot szarra fozni... Probaljatok ki nyersen. Ajanlom hozza a kelkaposztat apro csikokra vagva, reszelt sargarepaval, osszevagott dio, mogyoro, tokmag, napraforgo mag, szezam mag, barmilyen jo bele (vagy akar mind), paradicsom, alma, paprikak kozul barmelyik, nyers gomba csikokra vagva (NYERS!!!!! Nem fott!!!)
Ha Nagyon ehes vagy, keverd ossze a Kulon megfozott durum tesztaval, vagy barnarizzsel, egy keves tejfollel, es szord meg reszelt sajttal. De a spenotot es a tobbi zoldseget edd nyersen, ropogjon a fogad alatt.
Es aki szerint a "vadasz salata" baromsag, mert szarra kell fozni a zoldsegeket mert az a tuti, az talan egy ujszulott vagy par honapos baba (es annyi esze is van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!