Fagyasztott spenotbol valami egyszeru receot?
Spenótos tészta:
A fagyasztott spenótot fölforrósítod (nem kell alá folyadék, enged eleget), só, borssal füsezrezed, ha szereted akkor tegyél hozá fokhagymát is, kevergetve addig párold, amíg a leve elfö, majd önts hozzá 2 dl creme fraiche-t, keverd össze és picit fözd.
Közben fözz ki tésztát, de nem túl puhára, öntsd le (nem szabad leöblíteni), keverd össze a spentóttal és reszelt sajttal megszórva már eheted is.
Jó az első, egy kis variáns mellé, ha spagettit főzöl, akkor egy vajazott jénaiba csinálj kis tésztafészkeket, azokba üss 1-1 tojást, szórd meg bőven reszeltsajttal és told be a sütőbe, a sajt ráolvadásáig.
Lehetőleg finom parmezánnal, vagy ahhoz hasonló keménysajttal készítsd.
Spenótos rétes:
Tűzön felengeded a spenótot egy edényben, ízlés szerint sózod-borsozod, apróra vágott fokhagymát adsz hozzá, beleütsz egy tojást és összerottyantod (imádom ezt a szót :D). Ha egy kicsit meghűlt, elkeversz benne 10-15 dkg felkockázott fetát vagy krémfehérsajtot. Közben kinyújtasz egy leveles tésztát (ami szintén lehet mirelit), és a tésztát megtöltöd a spenóttal. Felhajtod, a tetejét lekened tojással, illetve megszórhatod pirított szezámmaggal is. Aranybarnára sütöd, és már kész is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!