Mit lehet főzni sóskából és spenótból tej nélkül?
Csináld lisztes-vizes habarással, vagy fehér rántással.
Felvert tojással is lehet sűríteni.
Ne csinálj belőle főzeléket, annál jobban el se lehetne rontani! Kész ínyencség mindkettő, a megfelelő hozzávalókkal mellé.
Szóval pl.:
parmezános-spenótos rizottó
fetás-spenótos csirkemelltekercsek
spenótos töltött tésztakagylók paradicsomos mártásban
szezámos-spenótos zöldbabsaláta
nem akarok főzeléket,
de olyanokat írjatok amihez egy vidéki háztartásban is megvannak a hozzávalók és nem túl bonyolult.
A sóska és a spenót is saját termesztés. Főzés,turmixolás után fagyasztott, de ha úgy eszem, ahogy nálunk szokás, akkor nem sok hasznosul belőle.
Volt pár számomra is érdekes.
Talán valami szószt a krumpli és fasírt mellé?
Hát most nem azért, de amit írtam abból mi nincs meg? Szezámmag? zöldbab? tészta? Paradicsom(szósz)? Fetasajt? Rizs? Csirkemell? Parmezán?
MErt ha még parmezán meg feta nincs, megértem - de ezek helyettesíthető dolgok valamilyen szinten más sajtokkal, tejtermékekkel. De egyáltalán nem írtam sem én sem az előttem szólók extra vagy különleges dolgokat.
Nem az a probléma, hogy nem tudnám beszerezni, de a kaján is spórolni kell.
Ezek nem túl költséghatékonyak: Fetasajt, Csirkemell, Parmezán.
Spenótos galuska??? Ez is tetszik.
Köszi az ötleteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!