Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet főzni sóskából és...

Mit lehet főzni sóskából és spenótból tej nélkül?

Figyelt kérdés
Ha tejes főzeléknek eszem az alul változatlan formában távozik a szervezetemből.
2014. márc. 7. 18:21
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
0%
Csirkemell helyett használhatsz combot (a csontról leszedve és felkockázva mondjuk), rosszabb nem lesz tőle, parmezánból elég egy kevés is általában...
2014. márc. 7. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/26 A kérdező kommentje:
Bocs, nekem a trappista is drága, parmezánt meg még életemben nem ettem, de az árát elnézve nem is fogok.
2014. márc. 8. 13:39
 13/26 anonim ***** válasza:
53%
Nem igazán tudom, hogy a kérdésedből honnan kellett volna kiderülnie annak, hogy konkrétan mélyszegénységben éltek. Ha nem írod, akkor lehetőleg ne hibáztasd utána a válaszadókat, hogy egy átlagembernek tökéletesen megfelelő árú, változatos ételeket írnak.
2014. márc. 8. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/26 anonim ***** válasza:
0%
nem vagyok biztos a mélyszegénységben, hiszen szó van itt turmixolásról, húsról stb, inkább csak arról, hogy sokan azt hiszik, hogy többet ér fél kiló legócskább trappista, mint 10 deka parmezán vagy bármi más, jó minőségű sajt. Szerintem ha nem az éhhalál szélén áll a család, akkor néha a kevesebb, de jobb minőség jobb választás, mint a sok, de ócska alapanyag.
2014. márc. 8. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/26 anonim ***** válasza:
0%
Azért ha a Magyarországon kapható gyakorlatilag legolcsóbb sajttermékre nem telik, az már igenis mélyszegénység. Mélyszegénységnek nevezzük azt, amikor alapvető élelmiszerek vásárlására sem jut többek között pénz. Szerintem az olcsóbb zöldségfélék, tejtermékek, pékárúk ebbe a kategóriába tartoznak. Meg van aki szerint a hús is, de az más kérdés...
2014. márc. 8. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/26 anonim ***** válasza:
48%
Van, akinél nem telik rá, tehát biztosan nem tudhatom, de van, akiknek telne, csak inkább mennyiségre és rossz minőségre mennek. Nem egy példát láttam ilyenre, nem a levegőbe beszélek.
2014. márc. 8. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/26 anonim ***** válasza:
0%

Ebben egyetértünk, de a kérdező azt írta, hogy neki nem telik rá. Ezt nevezem mélyszegénységnek.


Ha telne rá, de hülyeségnek tartja/másra költ, az megint egy más kérdés, ez tiszta sor.

2014. márc. 8. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/26 anonim ***** válasza:
91%

Spenótos galuskát én is szoktam készíteni. nagyon egyszerű,a nokedlitésztába keversz spenótpürét, préselt fokhagymát. nagyon szép és ízletes. szaftos, világos tokányok mellé nagyon finom.

Másik felhasználása a spenótos nokedlinek:

egy kis szalonnát csíkokra vágunk, kis zsiradékon kiolvasztjuk, ezen megdinsztelünk egy kisebb hagymát.erre dobunk egy maroknyi szeletelt gombát, és megpároljuk, majd zsírjára visszasütjük.

ez lesz az alapja a leszűrt - ez esetben spenótos- nokedlinek, amit aztán felvert tojással tojásosnokedliként fejezünk be.

nagyon finom, laktató étel, és nem a szokványos tojásosnokedli. nem kell sok gomba, tényleg egy maroknyi, 10-15 deka is megadja az ízt, mert szinte csak fűszerként használjuk.Só, bors, majoranna ízlés szerint mehet bele.

2014. márc. 8. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/26 A kérdező kommentje:

Nem azt írtam, hogy nem telik a trappistára, hanem azt hogy drága. Évi 2-3 kilóval szoktam venni, de azt nem gondoltam volna, hogy a parmezán is alapélelmiszer.


Amit eszünk nagyrészt megtermeljük gyakorlatilag bio minőségben (a fűszerpaprikától a tojásig).


Ha meg veszek valamit, akkor inkább gombát veszek 400Ft/kg árban, mint parmezánt...

Vagy pár havonta egy fél kiló legócskább trágya olcsó trappistát.

Azé hagy ne köpjem már szemen magamat.

2014. márc. 8. 17:36
 20/26 anonim ***** válasza:

Spenótos puffancs: 2 jó közepes krumplit kockákra vágva megfőzünk, összetörjük. hozzákeverünk kb fél kiló főtt spenótpürét, 15 lisztet, amit elkevertünk fél csomag sütőporral. még kér tojás, és kikeverjük. só, bors, esetleg majoranna is lehet a főszere.

zsiradékod melegítünk egy serpenyőben, és , ha forró, akkor mindig vízbemártott evőkanállal galuskákat szaggatunk bele.

majdnem maguktól megfordulnak, de azért segítsünk nekik... :) konyhai törlőre szedjük, melege, hidegen is finom.

ugyanígy a tócsniba is lehet spenótpürét keverni, nagyon jó ízt ad neki.

a sóskához nem sokat tudok szólni, évenkét 2-3-szor van sóskamártás, de az is valami krumpli, hús mellé.

de azt is lehet tej nélkül, a lisztes-vizes habarással csinálni,tejfölt, meg aki bírja tesz magának rá a tányérján.

2014. márc. 8. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!