Mit lehet főzni sóskából és spenótból tej nélkül?
Ebben egyetértünk, de a kérdező azt írta, hogy neki nem telik rá. Ezt nevezem mélyszegénységnek.
Ha telne rá, de hülyeségnek tartja/másra költ, az megint egy más kérdés, ez tiszta sor.
Spenótos galuskát én is szoktam készíteni. nagyon egyszerű,a nokedlitésztába keversz spenótpürét, préselt fokhagymát. nagyon szép és ízletes. szaftos, világos tokányok mellé nagyon finom.
Másik felhasználása a spenótos nokedlinek:
egy kis szalonnát csíkokra vágunk, kis zsiradékon kiolvasztjuk, ezen megdinsztelünk egy kisebb hagymát.erre dobunk egy maroknyi szeletelt gombát, és megpároljuk, majd zsírjára visszasütjük.
ez lesz az alapja a leszűrt - ez esetben spenótos- nokedlinek, amit aztán felvert tojással tojásosnokedliként fejezünk be.
nagyon finom, laktató étel, és nem a szokványos tojásosnokedli. nem kell sok gomba, tényleg egy maroknyi, 10-15 deka is megadja az ízt, mert szinte csak fűszerként használjuk.Só, bors, majoranna ízlés szerint mehet bele.
Nem azt írtam, hogy nem telik a trappistára, hanem azt hogy drága. Évi 2-3 kilóval szoktam venni, de azt nem gondoltam volna, hogy a parmezán is alapélelmiszer.
Amit eszünk nagyrészt megtermeljük gyakorlatilag bio minőségben (a fűszerpaprikától a tojásig).
Ha meg veszek valamit, akkor inkább gombát veszek 400Ft/kg árban, mint parmezánt...
Vagy pár havonta egy fél kiló legócskább trágya olcsó trappistát.
Azé hagy ne köpjem már szemen magamat.
Spenótos puffancs: 2 jó közepes krumplit kockákra vágva megfőzünk, összetörjük. hozzákeverünk kb fél kiló főtt spenótpürét, 15 lisztet, amit elkevertünk fél csomag sütőporral. még kér tojás, és kikeverjük. só, bors, esetleg majoranna is lehet a főszere.
zsiradékod melegítünk egy serpenyőben, és , ha forró, akkor mindig vízbemártott evőkanállal galuskákat szaggatunk bele.
majdnem maguktól megfordulnak, de azért segítsünk nekik... :) konyhai törlőre szedjük, melege, hidegen is finom.
ugyanígy a tócsniba is lehet spenótpürét keverni, nagyon jó ízt ad neki.
a sóskához nem sokat tudok szólni, évenkét 2-3-szor van sóskamártás, de az is valami krumpli, hús mellé.
de azt is lehet tej nélkül, a lisztes-vizes habarással csinálni,tejfölt, meg aki bírja tesz magának rá a tányérján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!