Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy sütitek ki a sajtot,...

Hogy sütitek ki a sajtot, hogy ne folyjon szét? Illetve a tepsis krumplit hogy sütitek ki ropogósra?

Figyelt kérdés

Megmondom őszintén nem vagyok egy nagy szakács, 19 éves vagyok. A párommal nem rég költöztünk össze, és nyilván azért jobban benne vagyok a témában. 😂 Nem az ízesítésekkel van a bajom, hanem a sajt sütésnél pl: kicsit mindig megfolyik a sajt. Nem fagyasztott sajtot veszek, hanem ezt a rendes rántott sajtnak való rudas sajtot (nem tudom a nevét🙁) bepanírozom és forró olajba teszem bele. De valahogy mégis megfolyik. Valaki tud valami tippet adni rá??

Illetve a tepsis krumplival van bajom, megcsináltam már úgy, hogy előtte picikét megfőztem, csináltam már úgy, hogy befedtem alufóliával utána levettem és tovább sütöttem.

Viszont ugye mi nem szeretjük a párommal a zsírban/olajban tocsogó ételeket és elég kevés olajat használok (lehet ez a probléma, nem vagyok konyhatündér ezért is kérem a segítséget) és mindig picit leragad, de nem megég hanem jó ropogós lesz az alja, Csak az alja😂

Viszont a teteje illetve a közepe inkább mondanám főtt krumpli félének hiába sütöm. Erre tudnátok valami jó tippet adni? Esetleg egy folyamatot leírni, hogy ti hogy csináljátok?

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!😊


2020. nov. 6. 00:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Panírozd duplán. Gondolom azért tud szétfolyni, mert kevés/vékony rajta a panír. Vagy nem elég forró az olaj.
2020. nov. 6. 01:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
88%

Rántott sajt:

https://www.youtube.com/watch?v=nWJ3wd4qFfU


Olajban sült krumpli:

https://www.youtube.com/watch?v=GY7ybK_TK4M


Töltött burgonya:

https://www.youtube.com/watch?v=Uz97b36f3nU


A tepsiben, sütőben sütés titka maga a sütő, ha csak alulról melegíted a tepsit, természetes, hogy az alul lévő krumpli ropogósra sül, ahol kevesebb hőt kapott, ott nem lesz ropogós (de nem is jó, ha teljesen kiszárítod)

2020. nov. 6. 02:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én rántott sajthoz Eidamit veszek, és 2-3 cm vastag szeleteket panírozok, magas hőfokon sütöm, és csak 1x fordítom óvatosan, 2 eszközzel, megszúrni nem szabad. A tepsis krumplit érdemes átforgatni néhányszor sütés közben.
2020. nov. 6. 04:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Még egy tipp a rántott sajthoz: a sajtszeleteket tedd be a fagyasztóba 30 percre, utána panírozd duplán és forró olajba süsd ki. Mikor a panír színtkapott, akkor már lehet is kiszedni.
2020. nov. 6. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!