Milyen fajta sajt sül ropogósra pogácsán?
Figyelt kérdés
Sajtos pogit, ha pl. lidlbe veszek, mindig ropog rajta a sajt, és nagyon finom. Otthon ha sütök, csak elolvad rajta, és nem ropog. Milyen sajtot használjak?2017. aug. 28. 11:56
1/5 anonim válasza:
Kemény típusúakat: emmentáli, parmezán, esetleg óvári.
2/5 anonim válasza:
A lágyabbak is ilyenek lesznek, ha elég sokáig sülnek.
3/5 anonim válasza:
Általában eidami sajtot használok, nekem mindig ropogósra sül.
4/5 anonim válasza:
Mindegyik reszelhető kemény és félkemény sajtot lehet ropogósra sütni.
Emmentháli, Pannónia, Gouda, Eidámi.. stb.
Sütés előtt a reszeltsajtot terítsd szét egy sütőpapíron, vagy tálcán, hogy kicsit szikkadjon, ne tapadjon nagyon össze.Így szálasabb marad, kicsit szárazabb lesz, és könnyebben sül ropogós pirosra.
Azért túlsütni nem szabad.
5/5 anonim válasza:
Bármilyen sajtot lehet használni rá. A sütési időnek kell megfelelőnek lenni, meg a hőmérsékletnek.
Mi a pogik tetejét először, tojássárgájával kenjük le, néha tojásfehérjével. Majd a vékony lyukú reszelőn trappista sajtot reszelünk le és azt tesszük a pogik tetejére. Nekünk mindig ropogós lesz rajta a sajt. Édesanyámnak mennyeien finom a sajtos pogija. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!