Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell jó húslevest főzni?

Hogy kell jó húslevest főzni?

Figyelt kérdés
Hogy finom is legyen és ne legyen zavaros? A párom sajnos nem ért hozzá. Köszönöm.
2010. aug. 9. 20:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Marhalevest csak szegyből lehet igazán jót főzni,és ha van,velőscsont kell bele. Lassú tűzön kell főzni,megsózni,egész borsot,pici gyömbért,szerecsendiót tenni bele. Kb-2-3 óra hossza után bezöldségelni: sárgarápa,zöldség,egy fej vöröshagy héjastól,pár gered fokhgyma,aki szereti zeller,káposzta,és ha van sáfrányos szeklice. Ettől szép színe lesz.

Ha kész egy pár percig állni hagyni,és óvatosan leszűrni. A húst pedig sokféleképpen ellehet készíteni. A tésztát pedig külön kell kifőzni,nem a levesben.

2010. aug. 9. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
érdekes nekem anyum sertésből csinálja mindig és sose lesz zavaros. és több mint 5 óra elkészíteni, mert csak gyöngyözhet a leves. isteni! messziről jöttek ismerőseim, eddig mindenki azt mondta hogy nálunk még ünnepekkor sem ilyen finom..
2010. aug. 9. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:

21.16os

Ha már puha a hús, akkor nem késő a zöldségféle bele? Az sem jó,hogy a húst nem lehet kiszedni,mert szétpotyog.

2010. aug. 9. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
*náluk
2010. aug. 9. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:

2116 vagyok, nálam a puha az nem a szétesős, hanem amit még bőven rágni kell...csak mindig elfelejtem, hogy másnak nem...;)


szegény párom panaszkodott, az elején, hogy rágós a kajám, de már megszokta :D

2010. aug. 9. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
na ezekbol valogathattok..,ahany haz....En mar nem akartam uj receptet irni, van itt boven, de huslevesbe ketchup meg ilyenek, hat egezsegukre.
2010. aug. 9. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a sok hasznos választ.
2010. aug. 10. 07:36
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyen húsból lehet húslevest főzni!

Ajánlataim:

-Marha:szegy,uszály,oldalas,puha hátszin

-Sertés:húsos karaj- és,vagy tarjacsont(orja)

-Tyúk vagy gyöngytyúk

-Csirke-,liba-,kacsa-,pulykaaprólék(nyak,far és hát,szárny)

-Fácán,galamb

-Marha vagy sertés velős ill. fehér csont (ezeket forrázni kell) csontlevesnek.

Az alapanyagokat mosd meg alaposan!

A húst vagy a csontot tedd fel,hideg vízben főni!

Vigyázz arra hogy a levesed nem forrhat fel,mert ez okozza legtöbbször a zavarosodását!

A tetején összegyűlt habot,szépen merd le róla,akár többször is!Ne habozz habozni!:D

Ha ezzel megvagy,már teheted bele a zöldségeket is!Ne félj nem fő szét,hiszen nem forralunk!

Sárgarépa,petrezselyemgyökér,zeller,karalábé ,vöröshagyma az általános,de tehetsz még bele gombát,paprikát ,paradicsomot,kelkáposztát,fokhagymát,paszternákot!

A zöldségeknek is lesz némi habja ,ezt is merítsd le!

Fűszerként fekete egész borsot,ha csípősen szeretitek egy kis cseresznyepaprikát ajánlok!Szép sárga színt ad neki a sáfrányos szeklice(elhanyagolható),és egész szerecsendió egy kis gyömbér,lestyánzöld is kerülhet bele(csak vigyázva ha használod őket, mert nagyon aromás fűszerek,inkább csak akkor próbáld ki őket, ha kísérletezgetős hangulatban vagy!Amúgy szerintem elhanyagolhatóak.)!Sózd!Ételízesítőt csak akkor ajánlok ,ha netán kevésnek érzed benne,vagy gyengébb minőségűnek a zöldségeket!Akkor nagyon hasznos,de amúgy felesleges!

Alacsony tűzön,gyöngyözve fődögél a leves!Hagyd is így 3-4 órán keresztül!

Ha készen van, sűrű szövésű szűrőn,szépen lassan merd át a levest(tényleg óvatosan, mert a levesed ennél a műveletnél is "megtörhet", és megint csak ott tartasz, hogy zavaros lehet.)!A zöldségeket szedd ki tálra!

A húst hagyd még "pihenni" a főzőedénybe,hagy dermedjen egy kicsit,akkor nem ,vagy csak kissé eshet szét,és szép marad!5-10 perc és tálalhatod a húst is!

Ennyi volna,amiket javasolnék,remélem segíteni tudtam vele,mert egy jó húsleves az nagyon finom tudd lenni!:)

Még egy praktika!Ha minden igyekezeted ellenére zavaros a leves,a szűrés előtt tégy a tetejére egy kis tojáshabot és várd meg,amíg megköt!Némileg segíthet a problémán!Aztán szedd le róla mintha haboznád!

Azt meg ugye írnom se kéne ,hogy a húslevest nem szabad megkeverni!:D

Minden jót!

2010. aug. 10. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
A megfőzendő húst elsőnek jó forró vízzel leöntöd (blansírozás). majd hideg vízben felteszed főni lassú lángon. Mikor felforrt, lehabozod, majd bezöldségeled: só, vegeta, egész bors, zeller, karalábé, akár paprika, paradicsom, és persze petrezselyemzöld. Egy JÓ levesnek min 3-4 óra főzési idő szükséges. mikor készen van, lezárod a gázt, majd hagyod 10 perced pihenni. Ez a tíz perc azért kell, hogy tényleg tiszta szép levest kapj. tálalásnál, a húst külön tányérban, a zöldséget is, s ha cérnametélt is kerül bele, akkor azt külön egy kevés húslében megfőzni. A tiszta húslevet apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
2010. aug. 12. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!