Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell jó húslevest főzni?

Hogy kell jó húslevest főzni?

Figyelt kérdés
Hogy finom is legyen és ne legyen zavaros? A párom sajnos nem ért hozzá. Köszönöm.
2010. aug. 9. 20:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Főzés előtt alaposan meg kell mosni a húst. Hideg vízben kell feltenni főni. Amikor felforrt, le kell habozni, többször is, amíg csak van habja. Főzni lassú tűzön kell. Egy-két órányi főzés után lehet bezöldségelni (sárgarépa, fehérrépa, fűszerek, krumpli, borsó, karalábé, zeller, kelkáposzta, ki mit szeret), és ha ezek is megfőttek, akkor kész.
2010. aug. 9. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
84%
Nem mindegy, hogy csirke, disznó, vagy marahahúsból készül.
2010. aug. 9. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Bizony nem mindegy, mert ha szárnyasból készül - értem itt a csirkét, pulykát- na ha azt 2 óra után zöldségeled be, akkor a hús teljesen szétfő.A sertésnek sem kell ennyi idő, max. a marhának.
2010. aug. 9. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
63%
Én így csinálom,finom és szép:Megmosom a húst,beleteszem egy fazék hideg vízbe,teszek hozzá sárgarépát,petrezselymet,zellert.Sóval,borssal,delikáttal,szerecsendióval,babérlevéllel ,gyömbérrel ízesítem és így felteszem főni.Nagy lángon hagyom,mert nem szeretem,ha valami sokáig fő.Mikor habos a teteje,azt mindig leszedem egy kanállal.Mikor a hús és a zöldségek puhára főttek,akkor azokat kiszedem a levesből egy tálba,a levest pedig leszűröm,aztán visszateszem a tűzre és valamilyen tésztát főzök bele.Közben a főtt zöldséget összeaprítom és azt is beleteszem a levesbe.Néha egy félbevágott paradicsomot is beleteszek,amíg a tészta fő,megfő az is és finom ízt ad.Paradicsom helyett egy teáskanálnyi ketchupot is lehet bele tenni,érdekes ízt ad,de nem túl pikáns,de ezt nem muszáj,én is csak ritkán teszek bele.Apróra vágott petrezselyem zöld és zeller zöld kell még bele.A húst mi nem tesszük vissza a levesbe,külön elcsipegetjük a leves előtt,vagy után.
2010. aug. 9. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
74%
Házi csirke, vagy tyúk az igazi. A boltinak soha nem lesz olyan íze, mint a nagymami levesének:)
2010. aug. 9. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Sertésből ne főzz húslevest, az szinte biztos, hogy zavaros lesz. Marha, csirke, pulyka. Hidegvizben feltéve, nagyon lassan kell főzni, éppen hogy "gyöngyözzön" ne forrjon.
2010. aug. 9. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagy lángon nem főzünk levest, mert kilúgozódik. Akkor lesz finom, ha csak gyöngyözik.
2010. aug. 9. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok (21:07)

Szóval,én most a tyúkhúslevesem receptjét írtam le neked.A sertés csontból ugyanígy készítem a levest,azzal a különbséggel,hogy előtte külön vízben leforrázom a sertéscsontot.Mert egyébként zavaros lenne és kevésbé szép színű.De csak 1-2 percig kell forrázni,aztán megfőzni az egészet ugyanúgy,mint a tyúkhúslevest.Marhaleveshez nem értek.

2010. aug. 9. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Akkor finom, ha legalább 3 féle husból készited.Általában csontos részeket használok.Pl liba-kacsa-pulykanyak, hozzá egy kis húsos disznócsont.Ennek az elkészitése és megfőzése 2-3 órát vesz igénybe.

Zavarosságán úgy lehet segiteni, hogy felforralod a húsokat és leöntöd róla az első vizet.Tiszta vizbe beleteszed.Ha már majdnem forr akkor tedd bele a sót és az is feldobja még a leszedni való habot.

2010. aug. 9. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

egyetértek a nagy láng ellenzőkkel, ha én húslevest főzök, az sose forr, a titka a jó levesnek a legalacsonyabb láng/fokozat a tűzhelyen...hús bele HIDEG vízbe + só, a habot fokozatosan leszedni, maajd, ha puha a hús, akkor zöldségelni, sokfajta zöldséget kell bele tenni hagyma héjastul, fokhagyma, zeller, paszternák, fehérrépa, répa, krumpli, paprika, paradicsom + bors és kis szerecsendió és a továbbiakban is kis lángon főzni...tésztát külön edényben kell főzni, de a leveslében


ha nem elég tiszta, lehet deríteni, de még nemigen volt rá szükségem ;)

2010. aug. 9. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!