Hogy kell jó húslevest főzni?
Előző vagyok (21:07)
Szóval,én most a tyúkhúslevesem receptjét írtam le neked.A sertés csontból ugyanígy készítem a levest,azzal a különbséggel,hogy előtte külön vízben leforrázom a sertéscsontot.Mert egyébként zavaros lenne és kevésbé szép színű.De csak 1-2 percig kell forrázni,aztán megfőzni az egészet ugyanúgy,mint a tyúkhúslevest.Marhaleveshez nem értek.
Akkor finom, ha legalább 3 féle husból készited.Általában csontos részeket használok.Pl liba-kacsa-pulykanyak, hozzá egy kis húsos disznócsont.Ennek az elkészitése és megfőzése 2-3 órát vesz igénybe.
Zavarosságán úgy lehet segiteni, hogy felforralod a húsokat és leöntöd róla az első vizet.Tiszta vizbe beleteszed.Ha már majdnem forr akkor tedd bele a sót és az is feldobja még a leszedni való habot.
egyetértek a nagy láng ellenzőkkel, ha én húslevest főzök, az sose forr, a titka a jó levesnek a legalacsonyabb láng/fokozat a tűzhelyen...hús bele HIDEG vízbe + só, a habot fokozatosan leszedni, maajd, ha puha a hús, akkor zöldségelni, sokfajta zöldséget kell bele tenni hagyma héjastul, fokhagyma, zeller, paszternák, fehérrépa, répa, krumpli, paprika, paradicsom + bors és kis szerecsendió és a továbbiakban is kis lángon főzni...tésztát külön edényben kell főzni, de a leveslében
ha nem elég tiszta, lehet deríteni, de még nemigen volt rá szükségem ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!