Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért szakad szét a pizzatésztám?

Miért szakad szét a pizzatésztám?

Figyelt kérdés

Összetevők: 50dkg liszthez megy recept szerint 300ml víz, de kevesebb szokott kelleni. Ezen kívül élesztő és só van benne.

Tehát a kérdés az, hogy: Miért szakad szét a pizzatészta?



2020. okt. 21. 13:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Pihentetni kell, ha úgy se jó kevés víz mehet bele.
2020. okt. 21. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
79%
Talán nincs rendesen kidolgozva. Én a megkelt tésztát alaposan, jó sokáig dagasztom, aztán hagyom még picit kelni.
2020. okt. 21. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

elég ideig dagasztottad? kelesztés után újra?

Kell a dagasztás ahhoz, hogy a gluténláncok kialakuljanak, attól lesz rugalmas, nyúlékony a tészta.

2020. okt. 21. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
79%
#2: megelőztél! :)
2020. okt. 21. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
85%
#4, majd legközelebb várok egy percet 😃
2020. okt. 21. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előttem szólókhoz.

Mennyit keleszted és hányszor?

2020. okt. 21. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
84%
Én olajat is teszek bele. Ha szakad, akkor nincs jól összedolgozva, kelesztve, vagy túl is lehet nyújtani.
2020. okt. 21. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
84%

Elronthatatlan:

Jamie oliver pizzája


Hozzávalók


500 g finomliszt (normál, vagy fehér kenyér)

0.5 ek só (tengeri)

0.5 ek barna cukor

2 ek olívaolaj (extra szűz)

325 ml víz (langyos)

1 tasak (7 gr) instant élesztő


Elkészítés


A langyos vizet elkeverjük a cukorral, élesztővel, olivaolajjal, és hagyjuk pár percig állni.

Ezalatt alisztetközvetlenül a gyúródeszkára szitáljuk,hozzáadjuk a sót, kissé összekeverjük vele, ésegy mélyedést alakítunk ki a közepén.

Az élesztős vizet adagokban a mélyedésbe öntjük, és egy villával körkörös mozdulatokkal dolgozzuk bele a lisztet.

Ha némileg már összeállt így a tészta, akkor folytassuk lisztezett kézzel, és nagyon alaposan gyúrjuk, míg szép homogén tésztát kapunk.

Egy lisztezett tálba tesszük, tetejét is kissé meglisztezzük, nedves konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk, míg kb. a duplájára megkel (1-1,5 óra).

Ekkor kiborítjuk a lisztezettdeszkára, és átgyúrjuk újbólkissé, hogy kijöjjön a levegőbelőle.

Kettőbe osztjuk, vagy több kisebb adagra, és aszerint, hogy mit szeretnénk, tovább dolgozunk vele.

Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, pizzasütőlemezre, vagy egy sütőlemezre tesszük (minél vékonyabb legyen!) és hagyjukígy10- 15 percet nyugton. Utánapizzaszósszal megkenjük, tetszőleges feltétet pakolunk rá.

Majd a lehető legnagyobb hőfokon (amicsak elérhető a sütőnkben)előmelegített sütőben,kb 10 perc alatt megsütjük.


Sütés hőfoka: 280 °C

Sütés módja: alul-felül sütés

Sűtés ideje: 15 perc

2020. okt. 21. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!