Jó pizzatészta receptetek van, amiben a mennyiségek is le vannak is le vannak írva?
ki kell hogy ábrándítsalak. Ha le is van írva valahol, csak irányadó lehet. Nagyon függ attól, hogy milyen típusú, sőt: milyen márkájú lisztet veszel.
Liszt-víz-élesztő + pici só - más nem kell bele.
Alaphangon fél kiló liszthez 3,5 dl víz kell, és 1-2 dkg élesztő - de tényleg nagyon függ a liszt minőségétől, nem véletlenül írják sok receptben, hogy "amennyit felvesz". Érezni kell, hogy milyen állagú a jó tészta. Lágy, és nyúlós. A gondolatnyi olívaolaj opció, nem feltétlenül kell bele.
az előző vagyok...
Most rákerestem, itt is pont kb. ezeket a mennyiségeket írják: [link]
Én kelesztés nélküli receptet tudok, használom is, és tökéletes:
400 g liszt
50 g élesztő1
1 kk. só+ cukor
2 ek. olaj
1 bögre víz.
Ez a mennyiség pont egy gáztepsi, de ha vastagon szereted, akkor nyújtsd kisebbre, pakold meg amivel akarod, megsütöd és kész.
nálam ez vált be:
350 g liszt (nagyi)
2 ek olaj
2-3 tk só
fél élesztő felfuttatva 3 dl meleg, vagy inkább csak langyos tejben egy ek cukorral
ha meg kell keverned az élesztős cukros tejet, ne használj fém kanalat
ezt gyúrd össze, ha összeállt gyúrd tovább pár perig, aztán letakarva hagyd kelni kb egy órát, utána lisztes deszkán vagy munkalapon nyújtsd ki kb 1 centi vastagra és mielőtt beteszed sülni, hagyd pihenni egy kicsit
én előre szoktam sütni és csak akkor veszem ki és rakom rá a feltéteket, ha már kész a tészta, de még nem kezdett el megbarnulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!