Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy tudom elérni hogy rugalma...

Hogy tudom elérni hogy rugalmasabb legyen a pizzatészta?

Figyelt kérdés
Otthon csinálom magamnak a pizzát és sokféle receptet próbáltam már, de mindig ropogós lesz a tészta. Ha pedig vastagabbra hagyom, akkor kívül ropogós, belül meg kenyérszerű. Finom így is de szeretnék olyat is csinálni amit az éttermekben lehet rendelni. Tudjátok amit kiveszünk a dobozból és lehajlik a vége, olyan rugalmas. :D

2019. aug. 8. 12:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Víz, liszt, élesztő, só, és egy kevés olívaolaj. Viszont ettől függetlenül nem sok esélyed van arra amit szeretnél, ha csak nincs egy pizzakemencéd, ugyanis a titok abban rejlik.
2019. aug. 8. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Én is így csinálom a pizzát, tudom hogy mi kell bele, csak azt nem tudom mitől lesz nyúlós... Láttam videót is ahol sima sötűben sütötte a nő és mégis nyúlós lett neki. De hiába másoltam le a receptet, az enyém nem lett olyan.

És kétlem, hogy minden mezei, olcsó pizzarendedében profi kemencében sütik a pizzát, mégis olyan. :D

2019. aug. 8. 14:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul sütöd, és olyan sose lesz mint a gyári, mert nincs olyan sütőd ami legalább 500 fokos és infrafényt bocsát ki mint a tűz a kemencében. Pizzagyárban mindenhol elektromos kemencét használnak, de az sokkal melegebb mint az otthoni.


A tésztát gyúrjad alaposan, és hagyd megkelni, majd gyúrd át újra. Lassan keleszd! Élesztőből MINIMÁLIS kell hozzá. A lassú kelesztési idő a lényeg, nem a nyakonöntött élesztő.


Sütéskor feltekered a sütőt maximumra, minél forróbb legyen és a forró sütőbe rakjad. Szerezz be egy apró lyukú rácsot, kb 1 cm légrés legyen az alatta levő tálcától és ezen süsd meg, hogy körbejárja a levegő. Az infrafény hiánya miatt nem lesz olyan mint a gyári.


Amúgy a mirelit pizzát is rohadt jól meg lehet csinálni. Vegyél egy 300Ft-os Penny Margheritát, azt a fehér dobozosat. Ezt a ráírttal ellentétben engedd ki a sima hűtőben és másnap tunkold fel kedved szerint ezzel-azzal.


Penníben árulgatnak rozsdamentes tepsit amiben van egy rács és fedele is van. A fedél nekünk most nem kell. A tepsit berakod a sütőbe, 200fokra felmelegíted, és amikor ott van, akkor rakod bele a ráccsal együtt a pizzát 9-10 percre. Pont belefér. (9 percnél elzárod, 10-nél kiveszed) Nekem sima gázsütőm van amit megtuningoltam egy hőmérővel, hogy tudjam hányadán is állok.


A legtöbben ott rontják el, hogy a tepsire simán ráfektetik és amikor beteszik az ugye hideg. Annak is fel kell melegednie. Alulról lezárja a tésztát és nem, nem lesz jó! Ha fagyasztottan raktam be, az szintén az ehetetlen kategóriába esett nálam.


Kiengedve, 200 fokba, rácson 10 perc.

2019. aug. 8. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
60%
Én már vagy 20 éve kísérletezem, de ettem már vasútállomáson sima lemezen sütött szuper rugalmas pizzát, és nem sült magas hőfokon.
2019. aug. 13. 00:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Agyon volt élesztőzve.
2019. aug. 13. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!