Pizzatészta, frissen kemény, másnap reggel lesz puha, van megoldás?
Hello
Két helyen is tapasztaltam már ezt ahol házilag csináltak pizzát, aznap zavaróan ropogós volt, másnapra lett jó puha a tészta állaga, mi ennek az oka?
Zavaróan ropogós???
A pizza akkor jó ha ropogós, nem akkor , ha az egész tészta full puha.
Ha zavaróan ropogós, akkor nem az jellemzi inkább a tésztát, hogy kiszáradt? Mint egy ropi.
Ez a recepten és a technológián múlik, hiába egy egyszerű tészta, ezer helyen lehet elrontani.
Másnapra meg azért puhul fel, mert a feltétnek van némi víztartalma, és idővel ez a víztartalom egyneműen átjárja az egész ételt, kiegyenlítődik, ez egyszerű fizika. A száraz tészta felszívja a feltét víztartalmát.
De ezt nem mondanám minőség javulásnak. Azt inkább, ha mind a receptben, mint a technológiában olyan módosításokat csinálunk, hogy eleve ne száradjon ki a tészta. Viszont ropogós legyen.
Én is sokszor belefutok olyanokba, amikor profi pizzakészítő szakemberek osztják az észt, hogy ez, meg ez milyen profi recept, és a legtutibb pizzériák is ezzel dolgoznak, stb stb.
Csak hát ugye egy pizzakészítő annyit tud amennyit egy pizzériában megtanítanak neki, ő nem kalkulálja bele azt, hogy egy pizzériában áll a tészta fél napig, vagy hogy a kemence 350 fokon süt 200 helyett...
És mikor valaki megcsinál egy ilyen tésztát otthon, akkor jön a nagy csodálkozás, hogy dehát miért szárad ki...
Hát azért, mert otthon ez nem működik.
100%-ban egyetértek az előttem szólóval!
Azt hiszem, a kérdező még nem evett igazi jó olasz pizzát!
A KFC-s tepsis lepénynek csak az alakja pizza...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!