Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pizzatészta, frissen kemény,...

Pizzatészta, frissen kemény, másnap reggel lesz puha, van megoldás?

Figyelt kérdés

Hello

Két helyen is tapasztaltam már ezt ahol házilag csináltak pizzát, aznap zavaróan ropogós volt, másnapra lett jó puha a tészta állaga, mi ennek az oka?



2020. ápr. 28. 08:49
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

Zavaróan ropogós???

A pizza akkor jó ha ropogós, nem akkor , ha az egész tészta full puha.


Ha zavaróan ropogós, akkor nem az jellemzi inkább a tésztát, hogy kiszáradt? Mint egy ropi.

Ez a recepten és a technológián múlik, hiába egy egyszerű tészta, ezer helyen lehet elrontani.


Másnapra meg azért puhul fel, mert a feltétnek van némi víztartalma, és idővel ez a víztartalom egyneműen átjárja az egész ételt, kiegyenlítődik, ez egyszerű fizika. A száraz tészta felszívja a feltét víztartalmát.


De ezt nem mondanám minőség javulásnak. Azt inkább, ha mind a receptben, mint a technológiában olyan módosításokat csinálunk, hogy eleve ne száradjon ki a tészta. Viszont ropogós legyen.


Én is sokszor belefutok olyanokba, amikor profi pizzakészítő szakemberek osztják az észt, hogy ez, meg ez milyen profi recept, és a legtutibb pizzériák is ezzel dolgoznak, stb stb.


Csak hát ugye egy pizzakészítő annyit tud amennyit egy pizzériában megtanítanak neki, ő nem kalkulálja bele azt, hogy egy pizzériában áll a tészta fél napig, vagy hogy a kemence 350 fokon süt 200 helyett...

És mikor valaki megcsinál egy ilyen tésztát otthon, akkor jön a nagy csodálkozás, hogy dehát miért szárad ki...

Hát azért, mert otthon ez nem működik.

2020. ápr. 28. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
72%

100%-ban egyetértek az előttem szólóval!


Azt hiszem, a kérdező még nem evett igazi jó olasz pizzát!


A KFC-s tepsis lepénynek csak az alakja pizza...

2020. ápr. 28. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem bonyolítanám túl, nem is ettem olasz pizzát, a kérdés arra irányult hogy aki hasonló cipőben jár tehát néha csinál otthon pizzát és már végigment ezen, hogyan oldotta ez tmeg. Hátha kevesebbet kell kísérleteznünk, persze van pár ötletem, csak hát azt idő kipróbálgatni.
2020. ápr. 28. 23:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Milyen sütőd van, és ha elektromos, milyen funkciókat tud?
2020. ápr. 29. 06:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező: akkor ne pizzát csinálj, hanem kemencés- / kenyér-lepényt (töki pompos, langalló stb.) Tegyél a tésztájába főtt krumplit, és akkor puha lesz. De ez már nem olasz pizza.

[link]


Vagy próbáld ezt a serpenyős amcsi pizzát...

[link]

2020. ápr. 29. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Sima gáz. Ránézek ezekre is de hétvégén újabb próba.
2020. ápr. 30. 23:04
 7/7 A kérdező kommentje:
A hétvégi tészta már puha lett, vagy mert vastagabb volt, vagy mert több olaj volt benne így egy gonddal kevesebb.
2020. máj. 7. 19:29

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!