Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit készítenétek aszalt eperből?

Mit készítenétek aszalt eperből?

Figyelt kérdés
Nagy lelkesen aszaltam az epret májusban. Rengeteg lett. És most itt töprengek, mégis milyen étel készíthető belőle. Vagy mire használhatnám...
2020. okt. 20. 21:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Eperpálinkába teheted. Készíts belőle ágyas pálinkát.
2020. okt. 21. 10:10
 12/14 A kérdező kommentje:

Amikor készítettem, csak arra tudtam gondolni, hogy fel kell dolgoznom valahogy azt a sok-sok epret, mert 1-2 nap, és megromlik. Lekvárt nem szeretjük, befőttet sem, a fagyasztott eper sem csúszik sehogy sem, meg elfoglalja a helyet a málnától. :D És az aszalás meg olyan könnyedén ment, ráadásul nem lehet elrontani sem.

És most ott figyel a kamrában sok-sok üveg aszalt eper.

Tejbegríz is remek ötlet, bár a tejberizs nálunk jobban csúszik.

A müzli is jó, Mautner Zsófi féle gasztroajándékba pont megfelelő lenne! Karácsonyi müzli/granola néven fut.

A sütemény sem játszik nálunk sajnos.

Vajon kis hibiszkusszal keverve jó lehet epres gyümölcsteának?

Különben, amit a legjobban lepontoztak, az volt a legeredetibb ötlet! :D Még ha nem is szó szerint, de egyébként isteni illata van. :D Vagyok elég hippi ahhoz, hogy magamra aggassam :D

Mindenkinek ment a zöld :)

2020. okt. 21. 13:38
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
#11 vagyok Szerintem simán mehet gyümölcsteába! Annak ellenére, hogy én a pálinkát jobban preferálom. :)
2020. okt. 21. 20:38
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Eperfagyi

Egy mixerbe habtejszínnel és mézzel vagy porcukorral erős fordulaton, aztán a fagyó...

Forralt-borba ízesítésül...

2020. okt. 23. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!