Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz máj íze a szarvaspö...

Mitől lesz máj íze a szarvaspörköltnek?

Figyelt kérdés
Sokadszorra járunk úgy, hogy a szarvasból készülő pörköltnek máj íze lesz... mitől lehet?
2020. okt. 11. 17:35
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Máj íze biztos nem lesz, legfeljebb a húsban marad több vér és azt érzed. Ha fözés elött kiáztatod a húst, akkor valószínüleg csökken ez az íz, csak éppen az értékes tápanyagok jó részét is eltávolítod.
2020. okt. 11. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
minél tovább főzöm, annál inkább olyan íze lesz, mint a májnak, viszont csak a húsnak. A szaft magában finom... :(
2020. okt. 11. 17:49
 3/6 anonim ***** válasza:
71%

Próbáld meg legközelebb elöre kiáztatni.

Vagy vadpácba tedd fözés elött két-három napra, az is segíthet a húson. Most meg esetleg kevés vörösbort tegyél bele, az elveszi valamennyire ezt az ízt.

2020. okt. 11. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
83%
Nincs kivereztetve rendesen az allat, a sok vertol lesz olyan izu mint a maj.
2020. okt. 11. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek :)
2020. okt. 11. 21:26
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha a vadhúst túlsütöd, túlfőzöd akkor máj ízű lesz.

Ez minden vadra vonatkozik. Szarvas, őz, vaddisznó, vadkacsa, galamb, fácán, stb.

2020. okt. 15. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!