Ki hogyan készített szuper szarvaspörköltet?
Itt egy klasszikus és garantált módszer:
"doboszoli nevű felhasználó válasza:
Mivel nem ismerjük a megboldogult agancsos korát a főzési idő másfél órától akármeddig tarthat, de előbb-utóbb úgyis a hús enged.)
A fűszerezést -szerintem- nem kell túlragozni. Ugyanúgy készítsd, rövid lében, kissé lepörkölve, mint a marhapörköltet, némi boróka, kevés egész szegfűbors menjen bele pluszként.
A főzés befejezése előtt önts hozzá kevés -mondjuk kilónként egy deci- jó minőségű, száraz vörösbort, amivel egyet még rottyan, és mehet az éhező nép elé.
Csípősség opció, de semmiképpen ne legyen erős mint a vadállat."
közepes lángon addig pároljuk, míg üveges nem lesz a hagyma.
Ekkor belefordítjuk a szarvashúst, majd erős tűzön, gyakori kevergetés mellett addig pirítjuk a húst, míg kérget kapnak a húskockák. A művelet vége felé a hús levet fog engedni, ekkor megszórjuk a fűszerköménnyel, majd alacsony lángon rotyogtatjuk tovább.
Ettől a ponttól kezdve már nem kevergetjük, csak rázogatjuk, forgatjuk a bográcsot. Rádobjuk a félbe vágott tv paprikát, a borókabogyókat, a babérleveleket, a bor felét ráöntjük, majd 1 teáskanál fűszerpaprikával szórjuk meg.
1,5 óra főzést követően sózzuk, és ráöntjük a paradicsomlevet.
Újabb 1,5 óra főzést követően ráöntjük a maradék bort, és rászórjuk a megmaradt 2 teáskanál fűszerpaprikát. Ezt követően beleszórjuk a felszeletelt gombát, megkeverjük, majd további 1 órán át főzzük.
Az utolsó órában kóstolgatjuk, ellenőrizzük sósságát, majd beállítva azt, forrón tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!