SoS segítség! Kb mennyi ideig kell főzni a szarvaspörköltet?
A húst addig kell főzni (párolni) amíg meg nem puhul.
Ez másfél órától négy óráig bármennyi lehet.
A gombát a vége felé kell beletenni.
Így van, ahogy írják. És ha "jófajta" recepttel indultál neki, akkor a törtpaprikát is csak a vége felé rakod rá, kb. 20-25 perccel, mielőtt teljesen készen lenne. Ebben az esetben a törtpaprika ott marad a pörkölted tetején, és nem "landol" a lábas oldalán.
Jó lesz az, őrizd szorgalmasan és főleg kóstolgasd, biztos fincsi lesz!
Miután a vadhúsokhoz csak a
legextrémebb esetben mellékelnek születési anyakönyvi kivonatot a kiérdemesült jószágról, akár 5-6 órát is főhet.(tapasztalat)
Ám gazán jó pörkölt a vénebb állatból főzhető.
A gombát a főzés befejezése előtt 20 perccel add hozzá, a vörösbort (max. 1,5 dl/kiló hús) még később.
Tipp: pár szem szegfűbors, és borókabogyó kellemesen elviszi az étel ízét, olyan "csibészesre".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!