A milánóit hogyan készítítek?
Sonkával vagy darálthússal csináljátok?
Mi ha kész szószt veszünk abban általában van gomba is, de ha otthon csináljuk a szószt is, nem rakunk bele, a pörkölt alapra (dínsztelt hagyma + piros paprika) csak paradicsomszószt, pici cukor, ketcup, fűszerek (oregano, só, bors), meg ugye darálthús.
Az különbözteti meg a bolognai-tól elvileg, hogy abban van darálthús.
De én a milánóit is gyerekkorom óta darálthússal ismerem, el sem tudom képzelni sokával. És a környezetemben is mindenki milánóinak hívja, nem bolognainak.
Makarónival és Spagettivel is szoktuk enni.
#15 tudom jól, hogy nincs köze az eredetihez, mivel már végig olvastam a legtöbb létező receptet, leírást, de mi a családban így készítjük. Ezért is voltam kíváncsi, hogy ki hogyan, mert a milánóinak nincs is nagyon megfagható alapja. Olaszországban nem is paradicsomos alappal készül, környező országokban bolognai alapon sonkával, gombával. Mifelénk meg darált hússal és esetleg gombával.
A bolognait nem is divat spagettivel enni az olaszoknál, fentebb valaki írta, hogy pörkölt alap meg stb nem autentikus, de alapjába nem autentikus az egész.
#22 igen a ragu. De nem bolognai spagettinek hívják.
Mindegy, én a milánóira voltam kíváncsi, mivel mi magyarok vagyunk és teljesen máshogy terjedtek el a dolgok. Ahány ház, annyi szokás.
Köszi a válaszokat !
25
Ennek a milánóinak annyi köze van Milánóhoz mint a párizsinak Párizshoz. Az eredeti milánói húsosszalonnából pecorino sajtból fokhagymából olivaolajból petrezselyemből készül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!