Melyik a legfinomabb uveges bolognai/milánói szósz?! Melyiket soktátok venni vagymelyiket ajánljátok?! Esetlen magatok készítitek el?! Ha igen, akkor hogyan?! Milyen formájú tésztával a legjobb?!
Nálam ez a favorit üvegesben:
Bolognaiból csak és kizárólag a Dolmio. Én úgy szoktam csinálni, hogy egy evőkanál olajban felpirítok 1 közepes fej hagymát (egy kis sót szoktam rá tenni), majd ha a hagyma már valamilyen szinten meg van pirulva, ráöntöm a fél kiló darált húst. És tovább pirítom, amíg a hús is szép barna nem lesz. Ezt követően 1 üveg Dolmio bolognai szószt ráöntök, majd az üres üveget megtöltöm vízzel úgy 1/3-ig, jól kiöblítem vele, és azt is hozzáöntöm. Ezt főzöm tovább 10 percig, majd 15-20 percig állni hagyom. Spagettitésztával szoktam megcsinálni.
Ja, és húsból nem ezt a pre-packed tálcásokat szoktam venni, hanem frissen daráltatom le a hentesboltban.
Spagetti kell hozzá.
Én friss paradicsomból szoktam csinálni, most van a piacon lédús, finom édes paradicsom, legjobb a befőző.
Tok jó ez a teszt, nagyon erdekesen hangzik, koszi:))
Am. mindenkinek kuldtem zold like-ot!!:))
Ha még aktuális ennyi idő után:
Én 10 éve vagyok lassan hatalmas bolognai fan, azóta már mondjuk húst nem eszem, de úgy is el tudom készíteni.
Kérlek becsüljétek meg a lentit, mert évek munkája volt ilyenre tökéletesíteni ezt az amúgy baromi átlagos kaját.:D
Mutatom az én megoldásomat:
hozzávalok:
- Fél kiló darálthús
- Fél liter paradicsomsűrítmény
- 1 nagyobb répa (érdemes jó mézédeset használni, ne spórolj egy szál répán)
- 1 közepesen nagy vöröshagyma
- 1 üveg vörösbor
- 4 kocka étcsokoládé (lehetőleg ne tortabevonó legyen)
- 1 csomag BARILLA tészta (makaroni, spagetti, penne ahogy szimpi)
- Igazán magyarosan: 20 deka gumiállagú legalja trapista
- só, bors, oreganó, pirospaprika, majoránna, egész babérlevél, cukor
Kockázom és pirítom a hagymát a cikkekre vágott répával - ez utóbbit ha nem vágtad elég vékonyra és még mindig ropog, akkor lehet pár percig fedő alatt párolni -, majd ha ez elkészült mehet rá a darálthús. Sózom és ehetőre sütöm közepes lángon. Amikor már nem rágós, akkor mehet rá a paradicsomsűrítmény. Ízlés szerint fűszerezem, sajnos ezt érzésre. Az orágnon kívül mindenből egy nagyobb csipetet, de az oregánóból mehet akár egy-másfél teáskanál is. Majd fél deci bort beleöntünk, belekockázzuk a csokit és ezután 20-25 percig rotyogtatjuk, illetve közben megisszuk a maradék bort, mer' ugye holnapra megbuggyan. A babérlevelet az utolsó 5 percben tedd bele, mert szétfő. Ééés kész is.
NEHOGY ÖSSZEKUTYULD. Akkor keverjük a szósszal és annyit amikor és amennyit megeszünk, különben felszívja az isteni szószt a tészta, és menzakaja lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!