Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti hogy készítitek a milánói...

Ti hogy készítitek a milánói makarónit?

Figyelt kérdés

Most csináltam először és nagyon-nagyon finom lett, de kíváncsi vagyok ki, hogy szokta elkészíteni.

Majd ha jött pár válasz leírom én is hogyan csináltam. :)

Gyengébbek kedvéért: NEM bolognai!!!



2012. márc. 11. 16:27
 1/7 anonim ***** válasza:
36%
Nekem csak annyi, hogy kifőzöm a tésztát, aztán rárakom a szószt és olvasztok rá sajtot :)
2012. márc. 11. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
40%

Milánói unokabátyó receptje alapján:


Hozzávalók:

- 1 fej vhagyma

- 2 kis doboz paradicsomsűrítmény

- 2 doboz löncshús

- egy üveg milánói szósz

- só, bors, bazsalikom, oregánó

- tészta


Elkészítés:

- a löncsöt egy műanyag tálban összetöröm, félreteszem

- kis olajon megpirítom az apróra vágott vöröshagymát

- ráteszem a löncsöt, kicsit átforrósítom, hozzáadom a két parikonzervet és a szószt

- só, bors, sok bazsalikom, oregánó

- pár percig még forralom és kész


- kifőzöm a tésztát, és

a) jénaiban összekeverem a szósszal, sajtot reszelek rá, és addig sütöm, míg a sajt meg nem pirul

b) sütés nélkül tálalom, reszelt sajttal a tetején

2012. márc. 11. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Ez a löncshúsos nem tudom mi akar lenni, de hogy nem milánói az is biztos...
2012. márc. 11. 18:06
 4/7 A kérdező kommentje:

Első:

Eddig javarészt én is így csináltam, aztán rájöttem, hogy tényleg semmivel nem nehezebb friss hozzávalókból megcsinálni, ellenben sokkal olcsóbb és finomabb is.

Oké, kicsit tovább tart, de szerintem itthon az embereknek általában több ideje, mint pénze van. :)

2012. márc. 11. 18:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

én így:

Hv.: 1 fej lilahagyma, 30 dkg sonka, 30 dkg gomba, kb. 15 dkg sűrített paradicsom, só, bors, pici cukor, oregano, kakukkfű, bazsalikom, olívaolaj, 1 cs. makaróni, reszelt sajt


A hagymát apróra vágjuk és pici olívaolajon megpároljuk. Ezután rárakjuk az apró kockákra vagy csíkokra vágott sonkát, kicsit lepirítjuk. Utána jöhet rá a meghámozott és feldarabolt gomba. Sózzuk, borsozzuk és megvárjuk míg levet ereszt a gomba. Fedő alatt addig pároljuk, míg a gomba megpuhul. Ráöntjük a paradicsomkonzervet, szórunk bele pici cukrot és bőségesen a fűszereket.(A kakukkfűből nem kell sok!)

Forralás után elzárhatjuk.


A kifőtt makarónival és reszelt sajttal tálaljuk.

2012. márc. 11. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

én pontosan így készítem:

[link]


Nem találok rá szavakat, milyen finom!! és kell is bele ennyi fűszer, de tényleg :) :) nagggyon finom! :)

2012. márc. 12. 05:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ezek szerint én is pont így csináltam, csak hagyma nélkül, de nekem valahogy jobban ízlik, hogy nincs pörköltes jellege.

2012. márc. 12. 07:11

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!