Szoktatok pizzát lefagyasztani? Hogy készítitek a tésztát, és milyen állapotban fagyasztjátok?
ritkán,de szoktam
sütésre készen fagyasztom,már rajta van minden (szósz,feltét,sajt)
sütés előtt kiveszem a fagyóból,áll 1 órát szobahőmérsékleten,utána stöm kis lángon
Én eddig csak a tésztát fagyasztottam. A következő receptből 2 adag 30x40-es tepsinyi pizzatészta lesz, ezért felét le szoktam fagyasztani, ha valószínűleg nem fogyna el mind.
1 dl langyos vízben 1 kk cukorral felfuttatsz 2.5 dkg élesztőt. 0.5 dl olajjal, 60 dkg liszttel, 2 kk sóval összegyúrod, közben annyi vizet adsz hozzá, hogy puha tésztát kapj (2-3 dl). Duplájára keleszted, majd felhasználod (én itt szoktam felét csomagolni, fagyasztani).
első vagyok
felengedni én szoktam,mert ha rögtön sütöm,nekem vizesedik,bár nekem régifajta sütőm van,nincs se hőfok,semmi szabályzó
szia!
Én a lisztezett deszkára teszem le, mert kiengedés után nagyon ragad. Kb 1-1,5 óra alatt kienged. Nem nagyon szokott kelni, mert én előtte kelesztem, mármint mielőtt berakom a fagyóba. Felenged, kinyújtom, és sütés közben kel még valamennyit. De ízre nem szokott gondot jelenteni. Nekem inkább nagyobb probléma, hogy a megbontott konzerveket hogy tároljam, hogy ne romoljon meg legalább 1-1,5 hétig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!