Hogyan kell apróra vágott gombát lefagyasztani?
Vettem múltkor mirelit gombát a Ts-ba, de nem volt felaprózva, hatalmas darabokba volt csak felszelve. Nem tetszett. Ezen felbuzdulva viszont, -mármint hogy lehet fagyasztani- szépen felszeleteltem 1 kg gombát és betettem zacsiba a fagyasztóba. De amikor szórtam volna ki belőle főzéskor, akkor láttam csak, hogy az egész úgy ahogy volt összefagyott. Úgyhogy szitán kellett meleg víz alatt lemorzsolnom az adagot.
Van erre valami ötletetek, hogy hogy lehet úgy lefagyasztani, hogy darabos maradjon?
Hülyeség. Az nem megoldható.
Szerintem próbáld meg tálcára szórva lefagyasztani, és ha megkövültek, akkor bezacskózni!:)
Nekem is volt ilyen problémám, csak derelyékkel, és én így szoktam. Azóta egyesével lehet őket kiszedni, mint a boltinál!:)
Igen, azt is próbáltam, de mindenfelé repült, meg a nagyja egyben maradt. Szóval ami lejött, az a földön landolt, úgyhogy azért próbáltam meleg víz alatt.
Azért köszi, szerintem kipróbálom ezt a tálcás módszert, hátha bejön!:)
A karfiolom pl. ugyanúgy darabos maradt fagyasztás után, ezt sem értem hogy?! Biztos a gombának magasabb a víztartalma.. vagy nem tudom...
Köszi mindenkinek!:)
Végül is a tálcás módszer bevált, egy éjszakára hagytam fagyasztóba, másnap pedig bezacskóztam, és ugyanolyan darabkás maradt!:)
Köszi mindenkinek mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!