Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell apróra vágott...

Hogyan kell apróra vágott gombát lefagyasztani?

Figyelt kérdés

Vettem múltkor mirelit gombát a Ts-ba, de nem volt felaprózva, hatalmas darabokba volt csak felszelve. Nem tetszett. Ezen felbuzdulva viszont, -mármint hogy lehet fagyasztani- szépen felszeleteltem 1 kg gombát és betettem zacsiba a fagyasztóba. De amikor szórtam volna ki belőle főzéskor, akkor láttam csak, hogy az egész úgy ahogy volt összefagyott. Úgyhogy szitán kellett meleg víz alatt lemorzsolnom az adagot.


Van erre valami ötletetek, hogy hogy lehet úgy lefagyasztani, hogy darabos maradjon?



2012. febr. 23. 17:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Akkora adagokban fagyaszd le,amennyit egyszerre fel akarsz használni.
2012. febr. 23. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:

Hülyeség. Az nem megoldható.

Szerintem próbáld meg tálcára szórva lefagyasztani, és ha megkövültek, akkor bezacskózni!:)


Nekem is volt ilyen problémám, csak derelyékkel, és én így szoktam. Azóta egyesével lehet őket kiszedni, mint a boltinál!:)

2012. febr. 23. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Jó!:) Okés!:) Köszi!:) Talán így sikerül!:)
2012. febr. 23. 18:31
 4/8 anonim ***** válasza:
A karikára szelt répát-gyökeret, ill. a felszeletelt zöldpaprikát ha kivettem a fagyóból, hozzáverem az asztal széléhez, akkor összetörik, és annyit veszek ki a zacsiból, amennyire éppen szükségem van. A többi fagyasztva rögtön megy vissza a hűtőbe.
2012. febr. 23. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Igen, azt is próbáltam, de mindenfelé repült, meg a nagyja egyben maradt. Szóval ami lejött, az a földön landolt, úgyhogy azért próbáltam meleg víz alatt.

Azért köszi, szerintem kipróbálom ezt a tálcás módszert, hátha bejön!:)


A karfiolom pl. ugyanúgy darabos maradt fagyasztás után, ezt sem értem hogy?! Biztos a gombának magasabb a víztartalma.. vagy nem tudom...

2012. febr. 23. 20:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Amikor fagyasztod, kb fél óra-óra után nézd meg, és amikor még nem teljesen fagyott, akkor ütögesd meg, úgy szétválnak a darabok. Ezután amikor használni akarod, akkor csk kicsit odaütöd valamihez és rendesen tudod adagolni.
2012. febr. 25. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 mustafa33 ***** válasza:
Margarinos, rámás,... dobozban szoktam fagyasztani egy egy adagot. Összefagy, de hagyom kiolvadni (estleg hideg! vízben) és használható. Jobban szeretem mint a szárítottat. Magam szedem és így teszem el az egész télirevalót. Még a kirántani való őzlábgomba kalapokat is egészben, egyenként csomagolva fagyasztom, de azt tejben áztatva olvasztom ki.
2012. febr. 25. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!:)

Végül is a tálcás módszer bevált, egy éjszakára hagytam fagyasztóba, másnap pedig bezacskóztam, és ugyanolyan darabkás maradt!:)

Köszi mindenkinek mégegyszer!

2012. márc. 3. 19:46

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!