A rántás nekem mindig darabos marad (pl. Ha főzeléket készítek). Hogy csináljam, hogy ne legyen darabos?
-azonos zsiradék/liszt arány
-rántást szép lassú tűzön, nem leragadós edényben csináld
-kavargasd
-lassan, fél merőkanálnyi adagokban hőkiegyenlítéssel keverjük össze a levessel, szósszal
-egyszerűbb habverővel keverni
-mással közben nem foglalkozunk
Én fordítva szoktam csinálni, mint ahogy szokás, azóta nem csomósodik össze, elöször a rántást készítem el.
Az teljesen mindegy, hogy zsír vagy olaj, meg a lisztböl is bármelyik jó.
A zsiradékon megpirítoma lisztet a kellö színig, és utána megvárom, amíg teljesen kihül.
KÖzben megfözöm a zöldségfélék a lehetö legkevesebb folyadékban, így a végén garantáltan nem marad híg.
Amiakor a zöldség puha, akkor a rántást apránként elkeveren hideg vízzel (habverövel könnyebb), amíg tejföl állaga lesz, esetleg kicsit higabb, ekkor öntöm a zöldséghez állandó keverés mellett, és együtt felforralom.
Így nem lesz csomós és nem marad túl híg
Hőkiegyenlítés!
Ahogy előttem is írták: forró rántást hideg vízzel felengedni, majd fokozatosan beletenni pár kanállal a forró kajából, amibe majd belekerül. És ezt az elegyet kell beleönteni a levesbe/főzelékbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!