Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rántás nekem mindig darabos...

A rántás nekem mindig darabos marad (pl. Ha főzeléket készítek). Hogy csináljam, hogy ne legyen darabos?

Figyelt kérdés
2020. szept. 9. 00:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%

-azonos zsiradék/liszt arány


-rántást szép lassú tűzön, nem leragadós edényben csináld


-kavargasd


-lassan, fél merőkanálnyi adagokban hőkiegyenlítéssel keverjük össze a levessel, szósszal


-egyszerűbb habverővel keverni


-mással közben nem foglalkozunk

2020. szept. 9. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
33%
Zsírral olaj helyett.
2020. szept. 9. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
16%
Eleg viz kell bele sztem
2020. szept. 9. 01:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
17%
Próbáld rétesliszttel. Könnyebb vele dolgozni.
2020. szept. 9. 01:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
76%
A zöldséget minimális vízzel főzd, hogy a rántást tudd többel hígítani. A hideg vízet lassan csurgasd bele, folyamatos keverés mellett, ha biztos akarsz lenni a csomómentességben, akkor habverővel csináld.
2020. szept. 9. 02:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
90%
Nem a levessel kell felönteni mert a forró leves hatàsára lesz csomós,rögtön behúzza a lisztet.Hideg vízzel habverővel.
2020. szept. 9. 06:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
45%
Zsírral készítsd, ha kellően megpirult, hideg vízzel öntsd fel és keverd símára. Ezután öntsd bele a főzelékbe állandó keverés mellett.
2020. szept. 9. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
83%

Én fordítva szoktam csinálni, mint ahogy szokás, azóta nem csomósodik össze, elöször a rántást készítem el.

Az teljesen mindegy, hogy zsír vagy olaj, meg a lisztböl is bármelyik jó.

A zsiradékon megpirítoma lisztet a kellö színig, és utána megvárom, amíg teljesen kihül.

KÖzben megfözöm a zöldségfélék a lehetö legkevesebb folyadékban, így a végén garantáltan nem marad híg.

Amiakor a zöldség puha, akkor a rántást apránként elkeveren hideg vízzel (habverövel könnyebb), amíg tejföl állaga lesz, esetleg kicsit higabb, ekkor öntöm a zöldséghez állandó keverés mellett, és együtt felforralom.

Így nem lesz csomós és nem marad túl híg

2020. szept. 9. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim válasza:
87%
Én is akkor engedem fel , mikor kihűlt. Így soha nem lett csomós.
2020. szept. 9. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
62%

Hőkiegyenlítés!


Ahogy előttem is írták: forró rántást hideg vízzel felengedni, majd fokozatosan beletenni pár kanállal a forró kajából, amibe majd belekerül. És ezt az elegyet kell beleönteni a levesbe/főzelékbe.

2020. szept. 9. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!