Madártej készítésekor amikor a tojássárgáját (+cukor) a tejjel összekeverem és megfőzöm, nem krémes lesz, hanem darabos, ezt mi okozza?
Figyelt kérdés
Folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon főztem de eddig mindkét alkalommal amikor megpróbáltam elkészíteni darabos lett. Túl sok cukrot használtam, vagy túl főztem, vagy mi okozza ezt? Ízre nem rossz, csak nem néz ki túl jól.2019. jún. 24. 21:57
1/6 anonim válasza:
gyakori probléma, túlfőzted vagy magas volt a hőfok és kicsapodott a sárgája (rántotta feeling)
2/6 anonim válasza:
Hőkiegyenlítés előtte. Ne hirtelen öntsd bele az egészet a forró tejbe hanem előtte párat kanalazz a tojásra, keverd el és utána öntsd bele.
3/6 anonim válasza:
Én is mindig túlfőzöm, és darabos lesz. Ezért szoktam a finomszűrővel átszűrni. Így a darabos része nem megy át a szűrön.
4/6 anonim válasza:
Gőzfürdő felett csináld, hőkiegyenlítéssel
5/6 anonim válasza:
Ha a tojást fehéredésig kevered cukorral, utána felöntöd hideg tejjel egész folyósra és úgy öntöd bele a tejbe, akkor az nem lehet darabos.
6/6 anonim válasza:
Én duplafalú tejforralóban szoktam (aminek a fala közé vizet kell önteni). Ha túl sokáig főzöm, akkor lesz darabos, sőt, ha elzárom a lapot és állni hagyom, néha akkor is képes utólag túlfőni és darabossá válni. Szóval nem vagy egyedül a problémáddal. Ez nem egy olyan étel, ami 10-ből 10-szer jól sikerül. De a családnak ízlik úgy is, nem szoktak panaszt tenni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!