Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vegán fasírt probléma?

Vegán fasírt probléma?

Figyelt kérdés

Elöször is kérek mindenki, aki szerint NINCS vegán fasírt, nem írjon semmit, NEM ez a kérdés.


A probléma az, hogy minden esetben sütés közben szétesik az egész, nem lehet normális formában megsütni. Több receptet kipróbáltam, minden esetben felmerül ez a gond.


A mai recept: 50 g vörös lencse, 25 g bulgur (mindkettö elöfözve), 1 közepes cukkini lereszelve, besózva, kinyomkodva, füszerezve, az egész összekeverve, meg annyi zsemlemorzsával, hogy formázható legyen, és utána serpenyöben, kevés forró olajban kisütve.


Ami nem opció, hogy sütöben sütöm (nincs sütö), tehát ezt kérem, ne írja senki.


Minden segítö választ elöre is köszönök!



2020. júl. 30. 11:57
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
Őszintén szólva érzésre szoktam csinálni, annyit teszek bele, amíg formázható állapotba kerül a massza és már lehet belőle gombócokat gyurmázni.
2020. aug. 1. 07:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/24 A kérdező kommentje:
Köszi
2020. aug. 1. 07:46
 23/24 anonim ***** válasza:

Nekem az vált be, hogy a hüvelyeseket egy éjszakán át áztatom, de nem főzöm meg. A vöröslencsének 3-4 óra is elég. Ezután egy részét krémesebbre darálom, a másik részét darabosan hagyom. Nagyon jól összefogja a gabonából és a zöldségből készült fasírtokat is, de nem mindegy az arány. Babbal, borsóval, csicseriborsóval is működik, de ezeket tovább kell áztatni.


Ha hüvelyest nem tennél bele, akkor az őrölt lenmag vagy kevés zab is összefogja. Ilyen "csodaszer" a búzasikér is, ami vízzel keverve összeáll, ezért ezt csak úgy tudod használni, ha először alaposan elkevered a száraz hozzávalókkal. A bolti fasírtporokat is kipróbálhatod. Ezek általában csak őrölt gabonákat és fűszereket, esetleg hüvelyeseket tartalmaznak, és tetszés szerint magukban vagy zöldséggel keverve is kisüthetők. Sokféle van, amiben nincs semmilyen mesterséges anyag.


A bő olajban sütés is okozhat problémát. Kevésbé esik szét a fasírt, ha laposra formázod és kiolajozott serpenyőben egyszer megfordítva sütöd meg. Sütőben is szépen megsülnek, de szárazabb lesz a végeredmény. Ha már az elején látod, hogy rossz lett a massza és szétesik, tedd őzgerinc formába és süsd ki sütőben.

2020. aug. 4. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/24 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a tipppjeidet, sokat segítettél!
2020. aug. 4. 11:51
1 2 3

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!