Vegán fasírt probléma?
Elöször is kérek mindenki, aki szerint NINCS vegán fasírt, nem írjon semmit, NEM ez a kérdés.
A probléma az, hogy minden esetben sütés közben szétesik az egész, nem lehet normális formában megsütni. Több receptet kipróbáltam, minden esetben felmerül ez a gond.
A mai recept: 50 g vörös lencse, 25 g bulgur (mindkettö elöfözve), 1 közepes cukkini lereszelve, besózva, kinyomkodva, füszerezve, az egész összekeverve, meg annyi zsemlemorzsával, hogy formázható legyen, és utána serpenyöben, kevés forró olajban kisütve.
Ami nem opció, hogy sütöben sütöm (nincs sütö), tehát ezt kérem, ne írja senki.
Minden segítö választ elöre is köszönök!
Elöször is, meglepöen sok ember nem képes szöveget értelmezni, pedig hasznosabb lenne mindenkinek, ha ezt fejlesztenék az értelmetlen válaszok helyett!
(A gyengébbek kedvéért: a vegán fasírt logikailag ugyanolyan, mint a gombapörkölt, mindenki, aki kicsit is tud gondolkodni, rájöhet, hogy ez olyan ételm, amiben a hóst valami mással helyettesítik!)
A kevés értelmes választ köszönöm, egy pár tipp van, amit ki fogok próbálni.
Azt nem értem, hogyha nem segíteni akartok vagy egyszerűen csak nem tudtok segíteni, akkor miért írtok kommentet? Miért kezdtek bele vitába?
Feltett egy kérdést ez az illető, segítséget kért. Miért kell elkezdeni kötözködni? Ez az, amit soha nem fogok megérteni. Teljesen értelmes kérdést tett fel.
Miért kéne bele tojás? Anyukám még a "rendes" darálthúsos fasírtot is tojás nélkül csinálja....
Az viszont igaz, hogy valami folyadék kellene bele - egy pici olaj esetleg?
Köszi a válaszokat.
A massza nem volt száraz, mert a lencse meg bulgur medves volt valamennyire.
Összegyúrni, formázni nagyon jól lehetett, pihentettem is, a gond csak a sütésnél került elö.
A lenmaglisztet ki fogom próbálni.
"Lenmagtojás": 1 evőkanál lenmaglisztet v. tört lenmagot 3 evőkanál langyos vízzel összekeversz, majd állni hagyod kb. 10 percig. Rösztihez is ezt szoktam rakni.
Ezt is próbáld, ez is nagyon jó: [link]
Annyi még a titka, hogy ne forgasd az olajban. Egyszer belerakod, megsütöd az egyik oldalát, megfordítod, megsütöd a másik oldalát is és kész.
Neked is köszönöm, meg a receptet is.
Meg tényleg lehet, hogy az is probléma volt, hogy többször megfordítottam?
Köszi neked is az ötletet. Egyelöre a csicseriborsóval nem tudtam még megbarátkozni, nekem fiorcsa szaga/íze van, de azért ki fogom próbálni, hátha így nem zavaró.
Esetleg mennyiségeket tudsz adni - nem pontosan, csak körülbelül, akkor egyszerübb elkészíteni!
Köszi elöre is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!