Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Beáztatott lencse habos?

Beáztatott lencse habos?

Figyelt kérdés

Tegnap este vetettem egy tálba beáztatni a lencsét (főzelékhez), és most ahogy raneztem, azt látom hogy a víz habos. Nem volt még ilyen, sokszor csinálok lencse főzeléket..

Nem tudom, ez akkor most romlott, vagy mitől lett ilyen?



2020. júl. 17. 08:12
 1/4 anonim ***** válasza:
88%
Vagy csak koszos volt a lencse. Manapság, pár éve én már nem áztatom mert nagyon hamar megfő. Tésztaszűrőbe rakom és folyóvízzel átmosom.
2020. júl. 17. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
86%
Valamiért kezdett erjedni a víz. (Meleg, kosz) Ettől még ma a lencse elkészíthető. Egyébként én ugyanúgy, mint az 1-es, nem áztatom.
2020. júl. 17. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Én anyukamtol még így tanultam, nem merem áztatás nélkül főzni, mert félek nem lesz jó.

Áztatás nélkül mennyi idő főzni? (lehet legközelebb kipróbálom úgy)


Az erjedés belegondolva lehetséges, 29 fok van itthon :(

2020. júl. 17. 08:39
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell áztatni. De ha kétségeid vannak, próbáld ki csak egy kanál lencsével, hogy mennyi idő alatt fő meg.
2020. júl. 17. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!