Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet teljeskiörlésű liszttel...

Lehet teljeskiörlésű liszttel sűríteni a lencse főzeléket?

Figyelt kérdés
2018. okt. 13. 12:39
 1/8 anonim ***** válasza:
15%
Lehet, de nem érdemes.
2018. okt. 13. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 Mansour ***** válasza:
89%
Miért ne lehetne? Babhoz, lencséhez ízvilágban is illik, más zöldségekhez viszont nem.
2018. okt. 13. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
40%
Lehet, de nem olyan lesz a végeredmény, mintha finom liszttel készítetted volna.
2018. okt. 13. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
37%
Lehet, de felesleges. Vegyel ki egy kis lencsét, turmixold össze és azt add hozzá, attól is sűrű lesz. Bár nálam enélkül is az....
2018. okt. 13. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
59%
Persze, lehet, de ízben nem lesz ugyanolyan. Ha csak végszükség miatt, nem egészségtudatosabb táplálkozás miatt,(amint a habarásnyi mennyiség már nem oszt nem szoroz, annyi erővel mehet simával is) akkor saját magával sűrítsd. Kiveszel belőle egy merőkanálnyit és leturmixold botmixerrel, aztán visszaöntöd. akkor az íze még lencsésebb lesz. Én cöliákia miatt mindent önmagával, esetleg plusz burgonyával sűrítek, nem szeretek szórkozni az alternatív lisztekkel sem. Általában ha az íze megengedi, belefőzök egy kisebb krumplit egészben, majd avval és az eredeti zöldséggel, kis főzőlével turmix és azt keverem vissza hozzá a végén. Értelemszerűen így én soha semmit nem rántok be és csak nagy ritkán habarok, de akkor sem lisztneműekkel.
2018. okt. 13. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
77%
Lehetni lehet, de például pont ebbe a főzelékbe nem szükséges semmilyen liszt. Egy kicsit kiveszel belőle, lemixeled és visszaöntd. Pont ugyanolyan lesz, mint egyébként.
2018. okt. 13. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Persze, hogy lehet. Nekem valószínűleg kiváló lenne az eredmény, míg az önmagával sűrítéssel nem érnék semmit, az nem ad hozzá plusz ízt. Viszont mivel nem kelt tésztát készítek, számomra tök felesleges a glutén használata, gluténmentes lisztet használok ilyenkor, hacsak nem valami vadabb dolgot :) Régen mindent szezámrántással készítettem, de bizonyos ételek finomabbak gabonás rántással. Pirítás és zsír nélkül nem használok lisztet főzelékeknél, az nem ízlene.
2018. okt. 13. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen!

De babnál, lencsénél és hasonlóknál elegendő, ha 1-2 ek babot, lencsét, stb. totál szétnyomkodsz, és visszapakolod, már az is sűrűsít rajta annyit, hogy nem feltétlenül kell a liszt.

2018. okt. 14. 06:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!