Mitől lesz finom a lencse?
Figyelt kérdés
Lencsekrémleves szeretnék készíteni holnap.Lencsefőzeléket szoktam néha főzni,mindig rakok bele sót,borsot,babérlevelet meg egy kis ecetet ahogy a receptkönyv írja. Ennek ellenére mindig ízetlennek érzem.Amit az iskolában csináltak régen az finom volt,nekem sosem sikerül olyanra..Milyen fűszer kell még bele?2018. máj. 5. 19:57
1/5 anonim válasza:
Fokhagyma reszelve kevés mustár őrölt kömény és felkockázott erdélyi szalonna . Egyik adagot így eszem a következőhöz adok pár kanál sovi tejfölt .
2/5 anonim válasza:
A füstös dolgoktól, így van szalonna pl., sárgarépa.
3/5 anonim válasza:
A lencsét alaposan megmosom, hideg vízben felteszem főni , miután felforrt fűszerezem. Só, bors, fokhagyma, vöröshagyma, babérlevél, és egy kis füstölt hús kerül bele, de ha nincs, egy darabka szalonna is megteszi. Puhára főzöm.
Turmixolás előtt a babérlevelet és a szalonnát kihalászom, tejfölös habarással besűrítem és pár percig forralom. Tálaláskor ecetet és friss kenyeret adok mellé.
4/5 anonim válasza:
#1
Te vagy az első az életemben (65éves vagyok), akitől azt "hallom", hogy a lencsébe kell őrölt kömény.
Akkor megkérdezem a többieket is:
Tesz bele más is?
5/5 anonim válasza:
Én nem rakok köményt bele. Hagyma, babérlevél, füstölt hús vagy szalonna /pl. baconkocka/, vagy mentett sonkalé, a berántás után mustár, esetleg tejföl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!