Sokszor fözök lencsét, de mindig az a gondom vele, hogy a szemek egy része teljesen szétfö, egy része meg egész kemény marad. (Ha lényeseg, legtöbbször hegyi lencsét fözök)
A lencsét nem akarnám szétfözni, hanem szemes, de puha állagot szeretnél elérni.
Követem a kérdést, én a vörös lencsével vagyok így😁
2019. máj. 28. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
2/13 anonim válasza:
Hát nem tudom, nekem azonos állagúak lesznek a szemek. Momdjuk a voroslencse az egy pillanat alatt szétfő, de ott is minden szem ugyanolyan, nincs közte kemény. Igaz, én multicookerben főzöm, ez kb olyan mint egy kukta, talán ez a titka
2019. máj. 28. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
3/13 anonim válasza:
Egy kis szódabikarbónát szokott a nagyim rakni bele.
2019. máj. 28. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
4/13 anonim válasza:
Én akkor szoktam hasonlóan járni, ha nem veszem észre időben, hogy elfő a víz egy része. Akkor a nem vízben levő szemek széthasadnak.
2019. máj. 28. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
5/13 anonim válasza:
Én elég hosszú időre be szoktam áztatni előtte (több óra), plusz forrás után lecserélem az első adag vizet főzés közben, így utána már gyorsan kész, plusz tutira nem marad kemény.
2019. máj. 28. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
6/13 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
B. Jucus - éppen ezért próbáltam ki, hogy bö vízben fözöm, akkor nem tud egyik szem sem kilátszani a vízböl.
A szódabikarbóna sem vált be, mert attól a java szétmállik, nem marad szemes.
Vöröslencsét meg csak akkor fözök, ha utána úgyis össze akarom törni, mert az mindig szétmegy.
Utolsó: a hegyi lencsét is áztatod? Mert arra azt írják, nem kell, mivel 10 perc alatt megfö anélkül is.
2019. máj. 28. 14:50
7/13 anonim válasza:
Próbáld meg máshol venni, lehet hogy az egy évvel régebbi lencsével össze van keverve.
2019. máj. 28. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
8/13 A kérdező kommentje:
Köszi, de ez sok esetben történt, máshonnan való lencsével, ezért is kérdeztem, mert általános probléma.
2019. máj. 28. 15:20
9/13 anonim válasza:
Előző este áztasd be bő hideg vízben , főzés előtt öntsd le róla . Ha kicsíråzik nem gond az eredeti kenyér is csíráztatott magvak leőrlėsével készül .
2019. máj. 28. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
10/13 A kérdező kommentje:
Utolsó: nem tévesztetted el a kérdést, ahová írni akartál? Nem kenyérröl vagy kenyérsütésröl van szó, hanem lencsefözésröl!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!