Lencsefözés probléma (? )
Sokszor fözök lencsét, de mindig az a gondom vele, hogy a szemek egy része teljesen szétfö, egy része meg egész kemény marad. (Ha lényeseg, legtöbbször hegyi lencsét fözök)
A lencsét nem akarnám szétfözni, hanem szemes, de puha állagot szeretnél elérni.
Nincs semmi ötletem, mit lehetne ez ellen tenni.
Minden segítséget köszönöttel fogadok.
Nem tévesztette el :D
Azért hozta fel a kenyeret hogy lásd, hogy akkor sem mérgező a lencse, ha netán kicsírázna.
Ok, akkor kicsit félreértettelek, elnézést.
Azt tudom, hogy nem mérgezö, csak ha netán lencsesalátát vagy hasonlót akarok készíteni, ott jó lenne, ha a lencse kinézete is szép maradna.
Most hallottam egy ötletet, hogy a lencsét sok vízben kell fözni (a vöröset is) és közben néha óvatosan megkeverni, akkor egyformán puhulnak a szemek.
Persze figyelni kell, hogy ne menjen szét, de nem lesz az, ami eredetielg a problémám volt, hogy egy része más szétfö, a másik része meg még teljesen kemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!