Száraz hüvelyesekből hogyan tudnék a konzervhez hasonlót készíteni?
Kedves Ketteske! Ha már dobálózol az E-vel, el szoktad olvasni a termékek összetevőjét? A zöldségkonzervekben, sőt egyáltalán a konzervekben nincs mesterséges adalék és ízfokozó. Még is milyen ízfokozó lenne egy kukorica- vagy babkonzervben? Só az nyilván kell bele.
Most lehet én is hülyeséget írok, de szerintem az egyetlen titka maga a csomagolás, maga a konzerv doboz. Miután bele került a termék, és lezárta a gép, abban az állapotában marad meg szinte ítéletidőkig míg fel nem bontod.
Nem rég láttam egy videót, amiben találtak egy világháborús húskonzervet, amit anno a katonáknak osztottak. A pasi felbontotta és megkóstolta. Bár küllemre már nem volt valami friss, kissé össze száradt, barnult a színe, de ehetőnek titulálta.
Felbontásig nem tudnak elindulni a romlási folyamatok.
Az olaj és a só is tartósítja a csomagolásban, illetve a légmentesség.
Én tavaly csináltam medvehagyma pestót, de akkor valahogy nem ízlett. Túl erős volt és kicsit kesernyés. Belemertem egy jól lezárható, csatos üvegbe, és hozzá sem nyúltam három hónapig. Nyár vége felé jutott eszembe, hogy még is kipróbálom tésztával, és akkor már ízlett, valahogy az a kesernyésség elment belőle, és már nem volt olyan csípős. Viszont ahogy felbontottam, hiába zártam már vissza utána, pár nap alatt penészedni kezdett.
Szerintem amit te szeretnél, ahhoz a legközelebb a dunsztolás áll, a férjem mamája régen tököt is szokott így eltenni üvegbe, évekig is eláll míg fel nem bontod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!