Sok zöldalmából mit csináljak?
Többféle almafánk van, többnyire nyári fajták. Még éretlenek többségében, de nagyon potyognak. Van amelyik már nyersen magában is ehető, de azért a nagy részére nem ez jellemző, meg nem is lehetne akkora mennyiséget megenni, még a full érett lenne, akkor sem.
El nem áll, pár nap alatt megrohad, ha nincs feldolgozva. MÁr annyi mindent csináltam belőle, de még mindig kevés az ötlet, hogy mit csinálhatnék, hogy ne vesszen kárba a nagyja.
Feldolgozva, kis cukor hozzáadásával teljesen finom amúgy, ezek már nem annyira zöldek, még ha egyértelműen éretlenek is.
Reszelem rétesbe, pitébe, kevertbe, karamellizáltan vagy sült almaként is rakom mindenbe, fagyasztottam is már le, de ezeknek is van egy korlátja... Végén mindig kénytelen vagyok befőttesüvegekbe befőzni almalekvárként (vagy püréként, mert nem tolom tele cukorral...). De már unom ez utóbbit és ebből is van elég.
Várom a ti ötleteiteket! :)
Köszönettel! :)
(Ja, amin agyalok még, pehelynek vagy chipsnek szeletelve kiszárítani, csak ahhoz nincs elég kapacitásom, hogy annyi mennyiséget le bírjak takarni a legyek elől miközben szárad.... :( )
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!