Mitől lett ilyen a linzer tésztája ?
Tehát,hogy ugye a linzertésztának, hogy vékonyan lehessen szaggatni,olyan,hogy is mondjam,tömötnek kéne lennie...Az enyém viszont nyúlós lett. Nem hiszem,hogy a repcepttel van a gond,már sokat kipróbáltam,de ezt egy ilyen videóban kéyzítette el a szakács,tehát nem ezzel van szerintem a gond...Tudna esetleg valaki egy jó receptet adni,vagy megmondani mitől ilyen,és hogyan lehetne még kezdeni vele valamit ?
(Sajnos így még nem tudom megcsinálni a linzereket,összeszűkül a tészta,ahogy kiszaggatom...Tényleg nem tudom mit rontottam el megint)
Az úgy jó lehet, de akkor már készíts elő mindent, mikor előveszed a hűtőből (előmelegített sütő, gyúródeszka, formák, stb.), és gyorsan dolgozz a tésztával. Én félbe szoktam vágni, hisz egyszerre az egészet nem tudom kinyújtani, addig a másik fele marad a hűtőben, hogy addig se ,,olvadjon". Jól lisztezd alá a gyúródeszkát, mert valószínű, hogy ha mállós, akkor rá fog ragadni.
Majd meséld el, hogy sikerült, szurkolok :)
14: nem maga a fehérje a probléma (tehát nem gond, ha pici belement), hanem a plusz nedvesség.
Én csináltam már egész tojással is, semmi baja nem lett tőle a tésztának.
15: nem ócska vizes vajat kell használni, hanem minőségi (pl. aldi-lidl-ben kapható német) vajat.
Bizony, jól mondja a 18-as, nem jó ha megolvad benne a vaj (margarin) .
Nem azért kell hűtőbe rakni közben, hogy ha megolvadt, akkor visszadermedjen, hanem azért, hogy meg se olvadjon!
Gyorsan kell vele dolgozni.
Mondok egy trükköt.
A tálban benne van a liszt, fogod a legnagyobb lyukú reszelőt, (káposzta reszelő) és elkezded vele belereszelni a margarint a lisztbe.
Minden húzás után, vagy legalább minden második után lisztezd a vaja/margarint.
Meg amit lereszeltél, és ott van a reszelőben, vagy tálban arra is a szálak közé szórd a lisztet.
Így nagyon hamar viszonylag homogénné tudod tenni a lisztet és a vajat, utána mehet bele a porcukor és tojássárgája , kicsit összekevered, és mehet be a hűtőbe egy kis időre, hogy visszahűljön.
Utána ha megint teljesen hideg, akkor összegyúrod, és kész.
Nyújtás előtt ismét érdemes visszahűteni.
Ja, és előtte a lisztet is nyugodtan beteheted a fagyasztóba, mert egy 25 fokos liszt se sokat segít a történeten.
A nyújtást, szaggatást is gyorsan, határozottan csináld.
Ha eleinte lassabb vagy, csak a kész tészta felét, vagy negyedét csináld meg, a többi legyen a hűtőben. Inkább kevesével dolgozz, ne napozzon a tészta a meleg konyhában.
Á na igen,az a baj,hogy úgy néz ki nem csak egy gond volt (hogy ugye nem volt elég hideg és megolvadt a margarin),hanem pluszba rossz margarint használtam,tudjátok,ilyen szuper puha növényi könnyenkenhetőt,pedig ezt kiderült,hogy ilyen kockás sütőmargatinnal (azt hiszem így hívják) kellett volna csinálni,mert ugye az reszelhető is (ahogy ugye mondtad 19-es) meg keményebb ugye ...Hát nagyon szép linzerek lettek,ki lehetne rakni ilyen elképzelés VS valóságba :)
Köszi mindenkinek a válaszokat,sokat segítettetek,és hát akkor legközelebb megpróbálom sütőmargarinnal meg azzal a 3:2:1-es recepttel,amit írtatok :) Köszi! És jóestét :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!